Για «Χακί» ρουσφέτια πριν τις κάλπες κατηγορείται ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από τον Τύπο, με αφορμή την ανάκληση από την εφεδρείας ενός απόστρατου Ξανθιώτη Αξιωματικού προκειμένου να τοποθετηθεί για τέσσερα χρόνια σε θέση του εξωτερικού με πολύ υψηλές απολαβές. 

Επικριτικό δημοσίευμα του ieidiseis.gr με τίτλτο “Χακί ρουσφέτια πριν τις κάλες – Τέσσερα χρόνια θητεία στο εξωτερικό, πάνω από 350.000 ευρώ απολαβές”, αναφέρει:

Από τα καλύτερα «χακί» ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής και μάλιστα 21η Απριλίου!

“Απόστρατος υποστράτηγος οικονομικού, εκ Ξάνθης ορμώμενος, ανακαλείται από την εφεδρεία και τοποθετείται στην Διεθνή Επιτροπή Ελεγκτών της Συμμαχίας με τετραετή θητεία! Όπερ σημαίνει ότι τέσσερα χρόνια θητεία στο εξωτερικό, πάνω από 350.000 ευρώ απολαβές.

Επίσης ως Πασχαλιάτικο ρουσφέτι καταγράφτηκε τη Μεγάλη Τετάρτη η ανάκληση από την εφεδρεία και η τοποθέτηση απόστρατου υποστρατήγου ως Γενικού Διευθυντή στο Πολεμικό Μουσείο. Τα απαξιωτικά σχόλια εντός του στρατεύματος για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής οργιάζουν.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, η υπόθεση έχει συζητηθεί για τις μεθοδευσεις που προηγήθηκαν ως απολύτως “φωτογραφική” .