Με παρέμβασή του στο FB και χωρίς περιστροφές,   ο ιστορικός Πρόεδρος του ΑΟΚ Θόδωρος Κοκκάλας τοποθετείται για τα δραματικά 4 τελευταία χρόνια που οδήγησαν στη διάλυση της ομάδας και λέει αλήθειες που κανείς δεν τόλμησε μέχρι σήμερα.

Οπως σημειώνει, μεταξυ άλλων,  την τελευταία χρονιά του Χ.Πανόπουλου στον ΑΟΞ, οι διοικούντες αυτοβούλως και με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να υποβιβάσουν την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία. Παράλληλα προειδοποιεί τους χιλιάδες Ξανθιώτες που αγωνιούν  για το Σύλλογο ότι δύσκολα θα επανέλθει σε επαγγελματικές κατηγορίες πριν το 2030.

Αναλυτικά:

Καθημερι άα στδουλειά α μου,στον δρομο ,στη βραδινή η έξοδο δεκάδες συμπολίτες φίλαθλοι όλο και κάτι έχουν να πουν για την ομάδα.

Γενικά υπάρχει αμηχανία, προβληματισμός και αβεβαιότητα για το μέλλον της ποδοσφαιρικής Ξάνθης. Ενώ εξαφανιζονται κάποια ευφανταστα σενάρια που, είτε απο αγνοια, ειτε απο σκοπιμοτητα, διακινούνταν.

Εντύπωση προξενεί οτι και πολλές γυναίκες φίλαθλοι δείχνουν ενδιαφέρον.

Με όλα τα τραγικά και ευτράπελα είχαμε και παγκοσμιες πρωτιές:

Ενω ομάδα καλείται να δώσει αγώνα για την επιβίωση της ,οι διοικούντες ,αφού απέτυχαν να την υποβιβασουν στην κανονική περίοδο, διώχνουν τους ποδοσφαιριστές ,ώστε να μην υπαρχει ομάδα να κατέβει στο μπαράζ και κατόπιν αγωνίζεται η εφηβική ομάδα ,ενώ υπάρχει δήλωση και για πιθανή διάλυσή της ΠΑΕ.

Ληγει το ππρωτάθλημα αι δδηλώνεται αποχή απο το εεπόμενο πρωταθλημα

Εγκαταλείπεται το γήπεδο και αργοκαταστρεφεται ενω ειναι περιουσία η οποία αποκτήθηκε με δημόσιο χρήμα και οχι κάποιου ιδιώτη.

Σύλλογος παραχωρεί γήπεδο στον Δήμο ενώ παγκοσμίως οι Δήμοι παραχωρουν γήπεδα σε συλλόγους.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά ποσο ήταν όλα αυτά συννομα και αν υπάρχουν ευθύνες. Ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιος φίλος νομικός.Ηθικά πάντως σίγουρα δεν ήταν.

Λύση καθαρή απο δω κι πέρα μόνο μεσω του ερασιτέχνη μπορεί να υπάρξει.

Ευχής έργον είναι να ευοδωθούν οι προσπάθειες όσων αναλάβουν αυτό το έργο.

Σ’αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν οι φιλαθλοι χωρίς όμως να τρέφουν αυταπάτες ,ο δρόμος ειναι μακρύς.Αν όλα πανε κατ”ευχην, γύρω στο 2030 θα αγωνιζεται σε επαγγελματική κατηγορία.

Στην προσπάθεια αυτή το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσει ο ΑΟΞ την πλήρη κυριότητά του γηπέδου.

Αυτό πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.

Ο νυν δήμαρχος και όλοι οι δημ.σύμβουλοι πρέπει να συμβάλουν, εφόσον υπάρχει εμπλοκή. . 

Τελος ακουσα πολλα για την Μαρούπα. Προκειται για μεγάλο σούργελο αλλά εδώ την αδικουν. Ηταν η μόνη που ψήφισε υπέρ του ΑΟΞ στην περίφημη επιτροπή αλλά πόσοι διάβασαν την απόφασή?”