Σε στάση Εργασίας προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Υγεία. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Ξάνθης στηρίζει την στάση εργασίας με αφορμή την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την δημόσια υγεία.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο νέο νομοσχέδιο που αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για την ασφαλή και απρόσκοπτη παροχή υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσίων υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Το νέο νομοσχέδιο αλλάζει τις σχέσεις εργασίας του ιατρικού προσωπικού δίνοντας σ’ αυτούς το δικαίωμα να ασκούν ιδιωτικό έργο, εντός και εκτός νοσοκομείων.

Μετά την υγειονομική κρίση του covid, την τρομερή υποστελέχωση και τις αναστολές εργασίας και παρόλο που το δημόσιο σύστημα υγείας αποτέλεσε τον μοναδικό και καθοριστικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς καμία διάθεση ενίσχυσης η κυβέρνηση προχωρά στην λειτουργία των δημόσιων ιδρυμάτων εισάγοντας τον ιδιωτικό τομέα νομοθετημένα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Ξάνθης είναι κάθετα αντίθετο, γιατί αυτό θα αποτελέσει το τελειωτικό πλήγμα ώστε η υγεία να μην αποτελεί πια δημόσιο αγαθό και δεδομένο δικαίωμα κάθε πολίτη που προσέρχεται στις δημόσιες δομές.

Εισάγοντας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των νοσοκομείων η δημόσια υγεία θα αποτελεί ζητούμενο και όχι δεδομένο όπως θα έπρεπε.

Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Η ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ

· ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

· ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΟΑΕΔ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

· ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ