Την κατάθεση αίτησης αλλαγής ταυτότητας φύλου από άρεν σε θήλυ γνωστοποίησε μια Ξανθιώτισσα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Την αίτηση διόρθωσης ληξιαρχικής πράξης γέννησης λόγω επαναπροσδιορισμού φύλου κατέθεσε τη Δευτέρα στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης ο δικηγόρος Γιάννης Πατζανακίδης με βάση τις προβλέψεις του Νόμου 4491/2017.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthi2.gr, πρόκειται για την τρίτη αίτηση που κατατέθηκε στην περιοχή αλλά την πρώτη που γνωστοποιήθηκε από την αιτούσα, την τρανς συμπολίτισσα Άντζυ Καρά.

Αναφέρει στο προφίλ της:

Σήμερα το πρωί 14 Νοεμβρίου έγινε η αίτηση και δίκη για την αλλαγή τον εγγραφον μου από άρρεν σε θήλυ. Σε λίγο καιρό μόλις έχουμε την απόφαση θα λέγομαι επισημα πια Σουλτάν η Σουλτάνα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον πολυαγαπημένο μου Ioannis Patzanakidis τον δικηγόρο μου που το έκανε όλο αυτό αφιλοκερδώς και που γενικά είναι πάντα δίπλα μου στα δύσκολα. Επίσης ευχαριστώ πολύ και τον πολυαγαπημένο φίλο μου Georgios Papadakis που ήρθε σαν μάρτυρας και στάθηκε δίπλα μου . Και όλη όση μου εστηλαν την θετική τους ενέργεια. Ήθελα να το χαρώ αλλά τελικά πάλι δεν με άφησαν η κακίες κάποιον πολύ κοντινόν άνθρωπον ( τεράτων καλύτερα ) που συνεχίζουν να με ταλαιπωρούν ακόμα .