12 Δημοτικά Σχολεία και 1 Νηπιαγωγείο της Ξάνθης θα είναι ολοήμερα την προσεχή σχολική χρονιά

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), οι οποίες θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 το απόγευμα αντί τις 4 που ίσχυε μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

 

Στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο 9ο νηπιαγωγείο Ξάνθης και σε 12 Δημοτικά σχολεία και συγκεκριμένα στο 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 12ο, 13ο, 14ο και το Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

 

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.