Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης ο ξανθιώτης δημοσιογράφος Σεμπαϊντίν Καραχότζα.

Η ξαφνική απώλεια προκάλεσε μεγάλο σοκ καθώς ο Σεμπαϊντήν Καραχότζα ήταν μόλις 42 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 18 και 16 ετών. Το Σάββατο είχε υποστεί εγκεφαλικο επεισόδιο, διακομίστηκε στην Νευροχειρουργική Κλινική της Καβάλας αλλά υπέκυψε τις πρώτες ώρες της Τρίτης.

Ποιος ήταν ο “Σέμπα” Καραχότζα

Eίχε γεννηθεί το 1979 στο χωριό Προσήλιο της Ξάνθης.Είχε φοιτήσει στο Γυμνάσιο Σμίνθης και το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης ενώ είχε σπουδάσει στη Νομική του ΑΠΘ χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Κανάλι 6 και την Τόλμη ενώ είχε παρουσιάσει το δελτίο ειδήσεων στην πομακική γλώσσα καθώς και σε άλλα ΜΜΕ ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ιδρύσει και διατηρούσε ως διαχειριστής το ενημερωτικό site xanthinet.gr.

Ήταν συγγραφέας των βιβλίων “Η καθημερινή γλώσσα των Πομάκων της περιοχής Μύκης” και “Έτσι ζουν οι Πομάκοι”. Επίσης, είχε μεταφράσει ελληνική και αγγλική ποίησης στην πομακική γλώσσα, ενώ συμμετείχε σε συλλογικούς τόμους και διάφορα συνέδρια. Παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση για τα ζητήματα του προσδιορισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων πομακικής καταγωγής.

Είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία όμως είχε ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια. Ήταν αδερφός του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Ριτβάν Καραχότζα .

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Σεμπαϊντήν Καραχότζα

  • Το xanthi2.gr αποχαιρετά με μεγάλη λύπη τον καλό συνάδελφο και άνθρωπο και εύχεται στην οικογένεια του συλλυπητήρια και καλό κουράγιο.