Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση στο Δήμο Ξάνθης από τον ΟΑΕΔ δύο εκτάσεων στην περιοχή της Νεάπολης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για αθλητικές και σχολικές εγκαταστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  ολοκλήρωσε τις διαδικασίες παραχώρησης  δύο τμημάτων γης,  στον Δήμο Ξάνθης, με την πρόσφατη μετάβασή του στην Αθήνα.

Η πρώτη παραχώρηση που ολοκληρώθηκε, αφορά σε  τμήμα 13.938 τ.μ., στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, που σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί με την κατασκευή και λειτουργεία δύο κλειστών γηπέδων Τένις και οκτώ ανοικτών γηπέδων Τένις, καθώς και με την κατασκευή ενός Πύργου Αναρρίχησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό.

Η δεύτερη παραχώρηση που ολοκληρώθηκε, αφορά σε τμήμα 13.895 τ.μ., στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, που σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί με την κατασκευή Ειδικού Σχολείου για τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη για την άμεση  προώθηση των αιτημάτων και την αποτελεσματικότητά του, καθώς επίσης τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και το Στέλεχος του  ΟΑΕΔ κ. Όλγα Πολυχρονιάδου για την άψογη συνεργασία ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια.

Ο Δήμος Ξάνθης δεν ξεχνά τη συμβολή του Διευθυντή του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Σπύρου Μαζαράκη, αλλά και την Περιφερειακή  Διευθύντρια  ΑΜΘ του ΟΑΕΔ κα.  Ευσταθία Πέππα  για  την άμεση ανταπόκρισή της στη διευθέτηση των αιτημάτων. 

Ο Δήμος Ξάνθης εργάζεται συστηματικά και με ιεράρχηση των ζητημάτων που για δεκαετίες εκκρεμούν σε σχέση με παραχωρήσεις εκτάσεων στα όρια του Δήμου Ξάνθης ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τον Δήμο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.