Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινήσαν στην περιοχή των Τοξοτών οι έρευνες για τον εντοπισμό του 21χρονου,  που αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης όταν και βούτηξε στον ποταμό Νέστο. Μέχρι το βράδυ όταν και έπεσε το φως, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα “Φωνη της Ξάνθης”,  η κολύμβηση στα νερά του Νέστου έχει απαγορευτεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων. Παράλληλα, η ΕΜΑΚ ζήτησε από τη ΔΕΗ να μειωθούν οι ποσότητες υδάτων που απελευθερώνονται από το φράγμα του θησαυρού προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες, στις οποίες μετέχουν εθελοντές της ΕΟΔ και επαγγελματίες συνοδοί του ποταμού.

Τέλος, σοβαροί προβληματισμοί έχουν εκφραστεί από διάφορους παράγοντες και επαγγελματίες της περιοχής για το γεγονός ότι δεν υπήρχε έγκαιρη προειδοποίηση της ΔΕΗ για τον πρωτόγνωρα μεγάλο όγκο υδάτων που απελευθερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το φράγμα,  προκειμένου να αυξηθεί η ηλεκτροπαραγωγή. Κάτι που ενδεχομένως να συνέβαλε αρνητικά στο τραγικό περιστατικό της Τετάρτης.