Δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ κάνουν αναφορές, σε περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Όπως γράφουν, υπήρξαν πυρά πό έλληνες στρατιώτες ή από άνδρες με πολιτικά ρούχα.

Ειδικότερα, μέσα της γειτονικής χώρας ανέφεραν ότι ένας 43χρονος Τούρκος έπεσε νεκρός, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, από πυρά που δέχθηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Το μεσημέρι της Κυριακής ήρθε η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά τις τουρκικές αιτιάσεις και αφήνει υπόνοιες για περιστατικό που σχετίζεται με τη δράση διακινητών ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Όπως σημειώνεται επίσης, επισήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση.

«Δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό στον Έβρο»

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Εβρο», αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του.