Ένας από τους πιο λαμπρούς ανθρώπους του πολιτισμού στην Ξάνθη, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Λειβαδίτης έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σκορπίζοντας θλίψη στους ανθρώπους του αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Ο Κώστας Λειβαδίτης γεννήθηκε στο Δασοχώρι Ξάνθης, σπούδασε υποκριτική στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και από το 1980 πρωταγωνίστησε ή σκηνοθέτησε διάφορες παραστάσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Θράκης , συνεργαζόμενος με ιδιωτικές και κρατικές σκηνές σε ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριοζ της σύγχρονης, της κλασικής και της αρχαίας δραματουργίας,

Υπήρξε ένας  παθιασμένος εργάτης της υποκριτικής τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα.  Ιδρυτής του Θεάτρου “Ανατολικά του Νέστου”,  επιτέλεσε σπουδαίο έργο στην περιοχή φέρνοντας σε επαφή με το θέατρο, τους ανθρώπους στην πόλη και την ύπαιθρο αλλά ταυτόχρονα δίδαξε με γενναιοδωρία την υποκριτική και τη θεατρική αγωγή σε μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου.

Αεικίνητος και πολυσχιδής, ήδη από τη δεκαετία του ’80 πρωταγωνίστησε στην πολιτιστική αποκέντρωση,  ανεβάζοντας έργα στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και άλλους χώρους ενώ έχει αφήσει ένα ακόμη σημαντικό ιχνος στην πολιτιστική ζωή του τόπου, με την παρουσίαση θεατρικών μονόπρακτων  στο “Άλλοθι” και σε άλλους φιλόξενους χώρους της πόλης.

Ρηξικέλευθος καλλιτεχνικά αλλά και πολιτικά, εξέφρασε πάντοτε με τόλμη τις απόψεις του χωρίς περιστροφές και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Η απώλεια του Κώστα Λειβαδίτη, είναι μεγάλη για την περιοχή αλλά η κληρονομιά του παραμένει ζωντανή  στην Ξάνθη.

Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Λειβαδίτης αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και ο θάνατός του επήλθε μετά από πρόσφατη σοβαρή εγχείρηση,  σε ηλικία μόλις 66 ετών.  Η κηδεία του γίνεται την Παρασκευή στις 2 μμ στο Δασοχώρι ενώ η σορός του θα βρίσκεται από τη 1 μμ στο ναό της γενέτειρας του.

(Η είδηση δημοσιεύεται κατ΄εξαίρεση, εν μέσω της απεργίας, ως ένδειξη τιμής για την προσφορά του εκλιπόντα στην περιοχή)