Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενοτητας Ξάνθης.

Γονείς των μαθητών του 17ου Δημοτικού Σχολείου που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό βρέθηκαν έξω από το κτίριο και προσπάθησαν να φτάσουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λίγες μέρες μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας.

Μετά τους διαπληκτισμούς που υπήρξαν με την ασφάλεια του κτιρίου, τελικά επιτράπηκε σε αντιπροσωπεία των γονέων να εισέλθει ενώ τους δέχτηκε στο γραφείο της η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύη Στυλιανίδου.

Στη συζήτηση κατέστη σαφές από την πλευρά της Διεύθυνσης ότι η απόφαση είναι πλέον οριστική, υπήρξε συζήτηση σε έντονους τόνους κατά διαστήματα, ενώ η Διευθύντρια σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στο μέλλον θα προσπαθήσει να υπάρξει μέριμνα για τη μεταφορά των μαθητών της Καλλιθέας που δεν θα μπορούν πλέον να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς.

Οι γονείς αποχώρησαν χωρίς να ικανοποιηθούν ενώ συνομίλησαν επίσης με τους Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη που ήταν για άλλη εκδήλωση στο σημείο, που όμως σημείωσαν ότι είναι εσωτερικό ζήτημα της εκπαίδευσης και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους.