Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης, Σπύρος Τσιλιγγίρης, Στη σχετική ανάρτησή του αναφέρει:

“Είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες καθώς και τα εκκρεμή Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα αναπροσαρμοστεί το πλαίσιο προστασίας και οι χρήσεις γης στις Προστατευόμενες Περιοχές Νατούρα και Ραμσάρ.
Πρώτο στάδιο προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών από την ανάδοχη εταιρεία και σε δεύτερο χρόνο η έναρξη της Διαβούλευσης και η έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων.
Έχω τονίσει κατ’επανάληψη όπως έπραξα και με τον κ. Σκρέκα
ότι το πλαίσιο προστασίας στην ΠΕ Ξάνθης είναι ασφυκτικό, εμποδίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια για ήπια ανάπτυξη και αξιοποίηση του παραλιακού και παραποτάμιου μετώπου.
Με τον κ. Σκρέκα συζητήσαμε επίσης το ζήτημα του Αρδρευτικού της Ξάνθης , το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα για την περιοχή μας . Ο κ. Σκρέκας ως πρώην Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ γνωρίζει σε βάθος το θέμα και τόνισε ότι το Αρδευτικό της Ξάνθης θα μπει σε τροχιά υλοποίησης με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και της ορθής χρήσης των υδάτων.
Ειδική αναφορά έγινε επίσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά όπου παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις όσον αφορά την εξέταση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Τόνισα στον κ. Σκρέκα την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να ικανοποιούνται ταχύτερα τα αιτήματα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και άλλων ΑΠΕ.
Ο Υπουργός γνώριζε πλήρως το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να εξετάσει σε βάθος πιθανές λύσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε πιο γρήγορες διαδικασίες , οι οποίες με τη σειρά τους θα αυξήσουν τον όγκο των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάνοντας με αυτό τον τρόπο την παραγωγή ενέργειας λιγότερο δαπανηρή και πιο φιλική προς το περιβάλλον.”