Με επιστολή της προς τους αρμοδιους υπουργούς γύρω από τομ εμβολιασμό ευπαθών ομάδων η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, σημειώνει:          Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από υπαλλήλους με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας οι οποίοι, ενώ έχουν υποκείμενα νοσήματα κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κυβερνητική ιστοσελίδα emvolio.gov.gr προτεραιοποίηση εμβολιασμού κατά της Covid-19 (λ.χ. νόσημα αυξημένου κινδύνου βάσει της εν λόγω ιστοσελίδας ορίζεται η κολπική μαρμαρυγή), οι υπηρεσίες τους δεν δέχονται ότι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου διότι ακόμη εφαρμόζουν την παλαιά και ισχύουσα υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17-09-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4011 / τ.Β’ / 2020).

          Μπορεί από την μια με την εν λόγω ΚΥΑ να ορίστηκαν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσηση COVID 19, μα παράλληλα υπάρχει μια διαφοροποίηση αυτών των ομάδων στον προαναφερόμενο κυβερνητικό ιστότοπο περί του εμβολιασμού για SARS Cov-2. Βάσει του εν λόγω ιστοτόπου έχουν προστεθεί και άλλες κατηγορίες αυξημένου κινδύνου όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς αναφερόμενες μάλιστα και στην κατηγορία 5α του Πίνακα 1 και την κατηγορία 7β του Πίνακα 1 (λ.χ. κολπική μαρμαρυγή).

          Με δεδομένο λοιπόν ότι ο κορονοϊός συνεχώς μεταλλάσσεται, ότι ήδη η βρετανική μετάλλαξη δείχνει να κυριαρχεί στην Ελλάδα και να ευθύνεται για τον τρέχοντα τεράστιο φόρτο στα νοσοκομεία της Χώρας και με την Βραζιλιάνικη μετάλλαξη να βρίσκεται καθ οδόν – δυστυχώς από την εν λόγω μετάλλαξη δεν προστατεύονται τα άτομα που έχουν ήδη νοσήσει – παρακαλούμε τάχιστα για την έκδοση νέας ΚΥΑ η οποία να μην βρίσκεται σε αναντιστοιχία αλλά σε αρμονία με τις πληροφορίες περί προτεραιότητας εμβολιασμού που αναφέρονται στον προαναφερόμενο κυβερνητικό ιστότοπο. 

          Η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και δίχως αυτό δεν υφίσταται ανθρώπινη ζωή κι άρα ούτε κοινωνία. Ας προστατέψει λοιπόν η Πολιτεία, βάσει της υποχρέωσής της, το νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων στην προστασία της υγείας τους κι ας επεκτείνει με την νέα, επικαιροποιημένη ΚΥΑ που ζητούμε τουλάχιστον την από απόσταση εργασία στις υπηρεσίες τους