Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ TOP NEWS Ο Μητροπολίτης Ξάνθης ανοίγει τις εκκλησίες και επιτρέπει τη Θεία Κοινωνία

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης ανοίγει τις εκκλησίες και επιτρέπει τη Θεία Κοινωνία

Πρακτικά, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου αυτό απαγορεύεται με βάση τις σχετικές ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση για τα μέτρα της πανδημίας και ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να αποστείλουν σχετικό sms για να κινηθούν νόμιμα. Άρα αποτελεί ερωτηματικό πώς θα αντιδράσουν οι αρχές στην απόφαση της Μητρόπολης, καθώς είναι η μοναδική σε όλη τη χώρα και προκαλεί το ενδιαφέρον αρκετών Μ.Μ.Ε. ενώ η Ξάνθη συγκαταλέγεται στις πιο επιβαρυμένες περιοχές λόγω πανδημίας. Από την άλλη, είναι άγνωστο πως θα τοποθετηθεί η Ιεραρχία και οι εκκλησιαστικοί κύκλοι για την πρωτοβουλία αυτή.

Σε συνέντευξή τουστην εφημερίδα “Θράκη” ο Μητροπολίτης ανέφερε το Σάββατο ότι έχει δώσει εντολή στους ιερείς να ανοίγουν τους ναούς καθημερινά και να δίνουν τη δυνατότητα στους πιστούς να κοινωνούν.

Αναλυτικά σημειώνει: «Εγώ κάλεσα σήμερα (σ.σ. χθες) τους Ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες.»