Με μια προσωπική του δήλωση, ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, επισημαίνει ότι παρά τις ιδεολογικές διαφορές, οφείλει να ευχαριστήσει το βουλευτή της ΝΔ Σπύρο Τσιλιγγίρη για τις ενέργειές του γύρω από την υπόθεση του 12%.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Επειδή σε αυτή τη χώρα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μικρόψυχοι. Επειδή ως εκ της θητείας μου στο υπουργείο Ανάπτυξης μπορώ να αντιληφθώ τις δυσκολίες. Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη, για την προσωπική του προσπάθεια για την δικαίωση των επιχειρήσεων της Θράκης στο περιβόητο θέμα της «επιδότησης 12%» για τα έτη 2010-2015.

Τόσο για την θέσπιση της νομοθετικής ρύθμισης, όσο και για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για την υλοποίηση του συμψηφισμού των απαιτήσεων των επιχειρήσεων, με οφειλές τους στο Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Ακόμη περισσότερο για την άμεση παρέμβασή του στο γραφείο του πρωθυπουργού για την άμεση ανάκληση άστοχης εγκυκλίου υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Εργασίας.

H ιδεολογία μας και τα κομματικά συμφέροντα δεν θα πρέπει να ακυρώνουν την αναγνώριση της προσφοράς των συμπολιτών μας στον κοινό μας στόχο. Την ευημερία της πατρίδας και των πολιτών.”