Όλοι λατρεύουν τα πάρτυ! Αν και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται ένας συγκεκριμένος λόγος για να περάσετε καλά με τους αγαπημένους σας, οι «επίσημοι» λόγοι για να οργανώσετε ένα πάρτυ είναι πολλοί. 

Παρόλο που οι κοινωνικές περιστάσεις διαφέρουν προσαρμόζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διακόσμηση και το θέμα, κοινός παρονομαστής σε όλα τα πάρτυ παραμένει πάντα η θέληση να περάσουν όλοι καλά και να αποτυπώσουν στη μνήμη τους αξέχαστες στιγμές. Πάμε, όμως, να δούμε ποιες περιστάσεις ενδείκνυνται ιδανικά για να χαρείτε τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός πάρτυ:

  • Γενέθλια-γιορτή: Στις πιο δημοφιλείς περιπτώσεις ανήκουν τα γενέθλια και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, αφού η εικόνα με τα μπαλόνια γενεθλίων είναι από τις πρώτες που έρχονται στο μυαλό. Πρωτοστατούν εδώ, φυσικά, τα παιδικά γενέθλια, παραμένοντας ωστόσο εξίσου δημοφιλή στις νεαρές αλλά και στις πιο προχωρημένες ηλικίες. Στην Ελλάδα, μάλιστα, είμαστε διπλά τυχεροί, μιας και ιδανική περίσταση για πάρτυ αποτελεί και η ονομαστική εορτή.
  • Welcome πάρτυ: Συνηθίζονται όταν κάποιος επιστρέφει στην πατρίδα είτε στον γενέθλιο τόπο του μετά από σπουδές ή το στρατό. Παρ’ όλα αυτά, welcome πάρτυ οργανώνονται και στην υποδοχή νέων μαθητών/φοιτητών, αλλά ακόμα και στο καλωσόρισμα ενός νέου μέλους αλλά στην εγκατάσταση σε ένα νέο σπίτι.
  • Αποφοίτηση: Όποια εκπαιδευτική βαθμίδα κι αν ολοκληρώνεις, ένα πάρτυ για την αποφοίτηση είναι η κατάλληλη αφορμή. Παρέα με την οικογένεια, τους φίλους, τους συμμαθητές ή ακόμα και τους καθηγητές, σε αυτού του τύπου τα πάρτυ πρωταγωνιστούν η νοσταλγία και η παρουσίαση όμορφων στιγμών από τη σχολική/ακαδημαϊκή περίοδο που προηγήθηκε.
  • Επέτειος: Τίποτα δεν μπορεί να γιορτάσει τη σχέση σου τόσο ρομαντικά όσο ένα μπαλόνι και μια γλυκιά τούρτα! Όσοι μήνες ή χρόνια κι αν περάσουν από την πρώτη στιγμή που ενώθηκαν οι δρόμοι σας, ένα πάρτυ, ακόμα και με λίγους φίλους ή εντελώς αυτοσχέδιο, είναι η πιο ξεχωριστή επιλογή για να γιορτάσεις την επέτειό σου με τον τρόπο που πρέπει. 
  • Εταιρικές εκδηλώσεις: Τα μεγαλύτερα καταστήματα αλλά και επίσημοι οργανισμοί συχνά διοργανώνουν πάρτυ για τον εορτασμό συγκεκριμένων οροσήμων, όπως εγκαινίων ή επετείων. Ο χαρακτήρας του πάρτυ είναι σίγουρα πιο corporate, αλλά δεν λείπουν πάντα τα μπαλόνια και ο υπέροχος μπουφές. Οι οργανωτές, μάλιστα, φροντίζουν για μεγάλη προμήθεια με μπαλόνια χονδρική για να στολίσουν κάθε γωνιά του πάρτυ!
  • Βάπτιση-baby shower: Μαζί με τα γενέθλια, η βάπτιση καταλαμβάνει δίκαια τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα events που μπορείς να οργανώσεις ένα πάρτυ. Τα παιδιά το χαίρονται απίστευτα, οι γονείς διασκεδάζουν και ο νεοφώτιστος δημιουργεί τις πρώτες του χαρούμενες αναμνήσεις. Αντίστοιχης λογικής είναι και τα baby shower πάρτυ καθώς και τα gender reveal πάρτυ προς τιμή του νέου μωρού που είναι καθ’ οδόν. Σε αυτά τα exclusive πάρτυ για τη μαμά αλλά και για την αποκάλυψη του φύλου του μωρού, τον πρώτο λόγο τη διοργάνωση έχουν η οικογένεια αλλά και οι άνθρωποι που αισθάνονται πολύ κοντά στους μέλλοντες γονείς.
  • Housewarming πάρτυ: Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, αλλά η διοργάνωση ενός πάρτυ αποζημιώνει κάθε προσπάθεια. Στόχος των housewarming πάρτυ είναι να δημιουργηθεί το απαραίτητο αίσθημα οικειότητας με τον νέο χώρο, αλλά και να ξεναγηθούν σε αυτόν οι φίλοι και συγγενείς.
  • Γαμήλια δεξίωση: Απαστράπτοντα μεταλλικά μπαλόνια, πολύχρωμες αψίδες, κομφετί και πυροτεχνήματα συμμαχούν στη διαμόρφωση της ιδανικής ατμόσφαιρας που πλαισιώνει το πάρτυ για μια από τις λαμπερότερες μέρες της ζωής του νέου ζευγαριού. Από τα πιο απλά μέχρι πιο σύνθετα, τα πάρτυ/δεξιώσεις αποτελούν την απαραίτητη συνέχεια της γαμήλιας τελετής. 
  • Θεματικά πάρτυ για Χριστούγεννα-Απόκριες-Καλοκαίρι: Κατά τη διάρκεια του έτους, προκύπτουν πολλές γιορτές που απαιτούν την οργάνωση ενός πάρπτυ. Είτε σε προσωπικό χώρο είτε σε εταιρικό περιβάλλον, η θεματική διακόσμηση, οι μεταμφιέσεις και τα… τροπικά σκηνικά πρωταγωνιστούν, μαζί βέβαια με πολύ τραγούδι και χορό!

Στο εμπόριο μπορεί κανείς να βρει προτάσεις για κάθε περίπτωση αλλά και κάθε προϋπολογισμό. Να θυμάστε πως το σημαντικότερο είναι να φτιάξετε από πριν μια ολοκληρωμένη λίστα για το πάρτυ, ώστε να προβλέψετε έγκαιρα τις ανάγκες του και να μην τρέχετε τελευταία στιγμή.