Μετά απο σπουδαία καριέρα 18 χρόνων ανελλιπούς παρουσίας σε υψηλό επίπεδο με συνολικά 438 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο και 101 με την Εθνική ομάδα ο Βασίλης Τοροσίδης “κρέμασε” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και μάλιστα με τον ιδανικότερο τρόπο κατακτώντας το νταμπλ!

Απο τον Πετεινό της Ξάνθης απο μικρός πάντα στο γήπεδο με ένα όνειρο τρελό να παίξει μπάλα και να φτάσει ψηλά, κάτι που το κατάφερε και με το παραπάνω. Απο τα τμήματα Υποδομής του ΑΟΞ στην πρώτη ομάδα το 2002 για να έρθουν 95 συμμετοχές με την αγαπημένη του Ξάνθη παίζοντας τόσο ως δεξί μπακ όσο και ως αμυντικός μέσος καταφέρνοντας να σκοράρει 3 τέρματα, προτού τον Γενάρη του 2007 έρθει το μεγάλο βήμα στον Ολυμπιακό εκεί όπου ο “Τορο” γράφει ιστορία όντας και αρχηγός της ομάδας του Πειραιά με την οποία κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Σούπερ καπ προτού το 2013 έρθει η ώρα για το πρώτο διεθνές βήμα και την μεταγραφή του στην Ρόμα.

Εκεί ο Ξανθιώτης αμυντικός θα μείνει για 3,5 χρόνια καταγράφοντας 77 συμμετοχές οπού είχε 7 τέρματα και 5 ασίστ, προτού το 2016 αποχωρήσει απο την Ρώμη αλλά παραμένοντας στην Ιταλία και πιο βόρεια για την Μπολονια. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε με την φανέλα της Μπολόνια ο “Τορο” κατέγραψε 45 συμμετοχές. Προτού το καλοκαίρι του 2018 επιστρέψει στον Ολυμπιακό οπού και έμεινε μέχρι το φινάλε της καριέρας του κατακτώτας ακόμη δύο τίτλους(δείτε ΕΔΩ) και φτάνοντας συνολικά τις 221 συμμετοχές έχοντας μάλιστα 20 γκολ και 25 ασίστ, νούμερα εντυπωσιακά για αμυντικό.

Ο πρώην αρχηγός των Ολυμπιακού και Εθνικής ομάδας αγωνίστηκε σε συνολικά 60 Ευρωπαϊκούς αγώνες, 3 για το Uefa με την φανέλα της Ξάνθης απέναντι σε Μίντλεσμπρο και Ντιναμό Βουκουρεστίου, 45 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό (24 Champions League, 21 Europa League) και 12 με την φανέλα της Ρόμα(8 Champions League, 4 Europa League)

Πέρα όμως απο τα ατομικά ο Βασίλης Τοροσίδης αποτέλεσε και έναν σπουδαίο αρχηγό για την Εθνική ομάδα με την φανέλα της οποίας έφτασε και ξεπερασε τις 100 συμμετοχές με το “εθνόσημο”οπου σκόραρε και 10 γκολ με την πλέον αξιοσημείωτη στιγμή αν μη τι άλλο το γκολ κόντρα στην Νιγηρία που χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ, το 2010!

Πιο αναλυτικά τα επιτεύγματα του Βασίλη Τοροσίδη έχουν ως εξής:

🔴Ολυμπιακός  221 εμφανίσεις, 20 γκολ, 25 ασίστ⁣
Ξάνθη  95 εμφανίσεις, 3 γκολ, 2 ασίστ⁣
🟧Ρόμα  77 εμφανίσεις, 7 γκολ, 5 ασίστ⁣
🟦Μπολόνια  45 εμφανίσεις, 1 γκολ, 1 ασίστ⁣

🇬🇷Εθνική  101 εμφανίσεις, 10 γκολ, 12 ασίστ⁣

Τα τρόπαια που κατέκτησε στην καριέρα του:⁣
7⃣ Πρωταθλήματα Ελλάδας⁣
4⃣ Κύπελλα Ελλάδας⁣
1⃣ Σούπερ Καπ Ελλάδας

Το μήνυμα του “μεγάλου αδερφού” Κώστα

Ο μεγάλος του αδερφός Κώστας, μετά το τέλος του τελευταίου ματς της καριέρας του, ανέφερε στο Facebook: