Την παραίτησή της από τη θέση της Γραμματέως του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε την Τετάρτη η συνδικαλίστρια και πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, Φιλιώ Ιωαννίδου.

Στην επιστολή της αναφέρει ότι παραιτείται διαφωνώντας με επιλογές που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει επαρκής προστασία των εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας και κατηγορεί για ανακοινώσεις και ενέργειες που έγιναν ερήμην της. Μάλιστα, σε ανάρτησή της τονίζει ότι μέσα στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου έγινε αποδέκτης μιας δημόσιας “απαίσιας και εξευτελιστικής συμπεριφοράς” από άλλη συνδικαλίστρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Σωματείου και η Ταμίας Ελένη Γεωργιάδου, η οποία στην επιστολή της τονίζει τη διαφωνία της με μια σειρά από ενέργειες που θεωρεί παράτυπες και ασκεί κριτική για το γεγονός ότι το Σωματείο δεν έχει υποστηρίξει στο βαθμό που θα έπρεπε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το προσωπικό και τον εφοδιασμό του με μέσα ατομικής προστασίας.

Διάσπαση ενόψει των εκλογών 

Οι κινήσεις αυτές μαρτυρούν την πλήρη διάσπαση που έχει επέλθει στην ανεξάρτητη παράταξη που είχε την πλειοψηφία του Δ.Σ. και είχε για πρώτη φορά καταφέρει να τερματίσει την παντοδυναμία της παράταξης ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ του Σωματείου. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο την Τρίτη, στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ., όπου εξελέγη η Δ. Πλαστήρα με μικρή διαφορά από την Ε. Γεωργιάδου.

Διαβάστε ακόμη: 

Παραπολιτική: Ο ΣΥΡΙΖΑ, το Σωματείο του Νοσοκομείου και η Διακομματική της Θράκης