Σε νέα συγκέντρωση καταγγελίας, Τρίτη 14 Ιούλη, 19:30, στην κεντρική Πλατεία καλεί η Επιτροπή για το Δικαίωμα στη Διαδήλωση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σε εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων πριν ακόμη ψηφιστεί, προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ την Πέμπτη 9 Ιούλη στην Αθήνα. Με ασφυξιογόνα, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ξύλο και επίθεση των μηχανών στα μπλοκ, προσπάθησαν ξανά και ξανά να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση. Αυτός ήταν άλλωστε ο μοναδικός στόχος τους: να μην υπάρξει ούτε ένα μπλοκ που με τη συγκροτημένη πορεία του θα δείχνει το δρόμο της συλλογικής πάλης. 

Τα ανοιγμένα κεφάλια από τις λαβές των γκλοπς, τα σπασμένα χέρια και πόδια, τα μελανιασμένα και πατημένα κορμιά από τις μηχανές των ομάδων ΔΡΑΣΗ, η μανία με την οποία χτυπούσαν και ούρλιαζαν, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις, είναι το προειδοποιητικό μήνυμα για το οργανωμένο λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, για όποιον δημοκρατικό άνθρωπο τολμήσει να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Το μήνυμα συμπληρώνεται με το στημένο ψευδές κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες, που περιέχει πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα με μόνο «αποδεικτικό στοιχείο» τις καταθέσεις αστυνομικών. Αλλά και με την απαγόρευση εισόδου στη ΓΑΔΑ των δικηγόρων των συλληφθέντων, ώστε να βεβαιωθούν αν είναι τραυματισμένοι. 

Σε διατεταγμένη υπηρεσία και οι καλοπληρωμένοι καναλάρχες προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Φυσικά και δεν είδαν τις χιλιάδες λαού και νεολαίας που κατέβηκε στο δρόμο. Δεν είδαν το όργιο βίας και καταστολής με το οποίο κάλυψαν το κέντρο της Αθήνας οι επίλεκτες μονάδες του συστήματος. Κι ας υπάρχουν δεκάδες βίντεο και εκατοντάδες φωτογραφίες που δείχνουν τις συγκεκριμένες πρακτικές της αστυνομίας. Αυτοί απτόητοι συνεχίζουν σταθερά το γκεμπελικό τους έργο.

Ο λαός πρέπει να τρομοκρατηθεί!! Να εμπεδώσει ότι πλέον η συλλογική λαϊκή διεκδίκηση είναι παράνομη και ότι κάθε απόπειρα αντίστασης θα καταστέλλεται με τον πιο βάναυσο τρόπο. 

Το σύστημα επείγεται να βαθύνει την επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά, μορφωτικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Γνωρίζει ότι η πολιτική του θα γεννά περισσότερη φτώχια, μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη ανασφάλεια στη δουλειά και θα πετά στο περιθώριο της ζωής μεγάλα κομμάτια της νεολαίας. Γνωρίζει ακόμη ότι αυτή η πολιτική -την οποία υπηρετεί με ζέση η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες- συσσωρεύει οργή στα λαϊκά στρώματα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις. Σπεύδει λοιπόν να θωρακιστεί. «Με νόμο και με τάξη» να μαντρώσει την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, συνολικά το λαό. 

Γι αυτό, από το «μητρώο πραγματικού δικαιούχου» (ΣΥΡΙΖΑ) και την απαγόρευση απεργιών, περάσαμε στην απαγόρευση και ποινικοποίηση της συγκέντρωσης και της διαδήλωσης (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ- Ελληνική Λύση). Στην απαγόρευση και ποινικοποίηση δηλαδή της δυνατότητας των εργαζομένων να παλεύουν για δουλειά, της νεολαίας για μόρφωση, του λαού για ειρήνη. 

Καταγγέλλουμε το όργιο κρατικής βίας και καταστολής που εξαπολύθηκε στη διαδήλωση της Αθήνας την Πέμπτη 9 Ιούλη. Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και την παραπομπή στον ανακριτή 9 αγωνιστών με χαλκευμένες κατηγορίες.

Καλούμε το δημοκρατικό κόσμο, σωματεία, συνδικαλιστικά σχήματα και συλλογικότητες της Αριστεράς να συνεχίσουμε το αγώνα 

 

  • Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία
  • Για την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των αγωνιστών που συνελήφθησαν
  • Για την ανατροπή του νόμου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις