Τα καταστήματα ΙQOS πιστοποιήθηκαν ως «CoVid-Shield» από τον ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης TÜV Austria. Το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης «CoVid-Shield» αναπτύχθηκε από την TÜV Austria με γνώμονα την Υγεία, την Ασφάλεια και την Επιχειρηματική Συνέχεια. 

Πιο συγκεκριμένα, η TÜV Austria, ο κορυφαίος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, προχώρησε στην πιστοποίηση των 30 καταστημάτων IQOS σε όλη την Ελλάδα σχετικά με τη διασφάλιση, τόσο για τους καταναλωτές όσο και τους εργαζόμενους, όλων των απαιτούμενων – αλλά και πλέον αυτών – προϋποθέσεων για την προστασία απέναντι στη πανδημία της νόσου Covid-19.

Τα καταστήματα IQOS, μετά την υπεύθυνη στάση που τήρησαν τόσο η εταιρεία Παπαστράτος όσο και οι συνεργάτες της αναστέλλοντας την λειτουργία τους νωρίτερα από την επιβολή των ανάλογων μέτρων, προετοιμάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επανεκκινήσουν ακόμη πιο ασφαλή και έτοιμα να υποδεχθούν τους καταναλωτές. Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι στο δίκτυο των καταστημάτων ακολούθησαν εξειδικευμένη εκπαίδευση με σκοπό να τηρηθούν στο μέγιστο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προφύλαξης. 

Σε δήλωσή του, ο Γενικός  Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος, Νίκος Φλίγκος, ανέφερε: «Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα IQOS είναι στο επίκεντρό μας. Από κοινού με τους συνεργάτες μας εργαζόμαστε αδιάκοπα #prostokalytero με γνώμονα την ασφάλεια όλων. Είμαστε περήφανοι για αυτή την πιστοποίηση από την TÜV Austria, που επιβραβεύει με τον πλέον αναγνωρισμένο τρόπο την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι καταναλωτές στα καταστήματα IQOS και την υψηλή προτεραιότητα που αποδίδουμε στην ασφάλεια των καταναλωτών και εργαζομένων».