Ιδιαίτερα θερμή και εγκάρδια υποδοχή, παρά τη συνεχή βροχή, επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Σταυρούπολης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που επισκέφθηκε τη γενέτειρα της μητέρας της, για πρώτη φορά μετά την ανάδειξή της στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα.

Η Πρόεδρος έφτασε στον οικισμό μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και αρχικά πήγε στο σπίτι του παππού της και της γιαγιάς της και στη συνέχεια την πλατεία όπου περίμεναν αρκετοί κάτοικοι για την επευφημήσουν, να τη χαιρετήσουν και να στείλουν χαιρετίσματα στη μητέρα της Αλίκη Παρασκευά, φίλες αλλά και συμμαθήτριές της. Παράλληλα για να ευχηθούν Χρόνια Πολλά στην Πρόεδρο που γιόρτασε τα γενέθλιά της στην πατρίδα της μητέρας της.

Η  επίσημη υποδοχή έγινε στο Δημαρχείο από τον Αντιδήμαρχο της ΔΕ Σταυρούπολης Απόστολο Ελευθεριάδη. Στη Σταυρούπολη βρέθηκαν για την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Κομοτηνής, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Μετά το Δημαρχείο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο “Σταύρος Καραμπατζάκης” και στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της.

Η Πρόεδρος ανέφερε λίγη ώρα αργότερα στο twitter:Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα στην Σταυρούπολη Ξάνθης, τον τόπο καταγωγής της μητέρας μου. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπατριώτες μου για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν.”