Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ), στη συνέχεια των εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα» με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, οργανώνουν την 3η κατά σειράν Επιστημονική Συνάντηση  ως εξής:

Τετάρτη, 15 Μαΐου

——————————-

Ρωμαϊκή Περίοδος

  • Δόμνα Τερζοπούλου Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου. Τίτλος: «Η ρωμαϊκή επαρχία της Θράκης».
  • Γαβριέλλα Παρισάκη, Κύρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών. Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας. Τίτλος: «Οι ρωμαϊκοί χρόνοι στον Νομό Ξάνθης. Από την παλαιά στη νέα τάξη πραγμάτων».
  • Καλλιντζή Κωνσταντίνα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης – Μαρία Χρυσάφη, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης. Τίτλος: «Οικιακή αρχιτεκτονική και ιδιωτικός βίος στα Άβδηρα των Ρωμαϊκών Χρόνων».

Συντονίστρια: Δέσποινα Σκουλαρίκη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Οι ανακοινώσεις θα έχουν διάρκεια 30 λεπτών, ενώ θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των συντονιστριών με τη συμμετοχή του κοινού. Σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα διανεμηθεί περίληψη των ανακοινώσεων και πρόγραμμα.

Χώρος: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π- Αίθουσα ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ), οδός Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Ώρα έναρξης: 19.30.