Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το Γηροκομείο επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας, 22 Απριλίου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ξάνθης Γιώργο Καρακασίδη, Ριτβάν Κουράκ, Αλέβ Μποζατζή και Κώστα Παμπουκίδη.

Κατά την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο, ο επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον Διοικητή του, Αχιλλέα Γερόπουλο, ενώ συζήτησαν για τις δυνατότητες βελτίωσης των υποδομών του και των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής.

Όσον αφορά στη στελέχωση του Νοσοκομείου, ο κ. Γερόπουλος εντόπισε ως σοβαρότερο πρόβλημα την έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα, κατέθεσε τον προβληματισμό του για τις αρνητικές συνέπειες του φαινόμενου «brain drain», επικαλούμενος το γεγονός ότι σε πρόσφατη προκήρυξη 5 θέσεων γιατρών, για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Οι θέσεις αυτές θα επαναπροκηρυχθούν, με την ελπίδα να υπάρξει ανταπόκριση για την κάλυψή τους.

Ο κ. Γερόπουλος ενημέρωσε, επίσης, ότι από το Υπουργείο Υγείας έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις οδηγών ασθενοφόρων, μία για τον Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης και μία για το Κέντρο Υγείας Εχίνου, εξέλιξη για την οποία τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Σε ό,τι αφορά στις κτιριακές υποδομές, ο Διοικητής έκανε γνωστό ότι έχει κατατεθεί και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης, πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, με προϋπολογισμό της τάξης των 3 εκατ. ευρώ. Επίσης, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, το νοσηλευτικό ίδρυμα απέκτησε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσιμίγας εστίασε στην ανάγκη οι παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνονται στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, να αποσκοπούν όχι μόνο στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά και στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασθενών, ενώ δήλωσε την βούλησή του για ανάπτυξη στενής συνεργασίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και για έμπρακτη συνδρομή του στην υλοποίηση των έργων και δράσεων που προγραμματίζει.

Στις εγκαταστάσεις του Οίκου Ευγηρίας «Ο Μέγας Βασίλειος», τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας υποδέχτηκαν ο Γιάννης Χρηστίδης, Διευθυντής του Ιδρύματος, και ο Σταμάτης Σταματιάδης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων.  Στη δομή φιλοξενούνται 74 ηλικιωμένοι, στους οποίους παρέχεται φροντίδα από 32 εργαζόμενους, ενώ την τρέχουσα περίοδο βρίσκονται σε αναμονή 38 αιτήσεις εισαγωγής. Στα σχέδια της διοίκησης βρίσκεται η επέκταση του οίκου ευγηρίας σε γειτνιάζουσα ιδιόκτητη οικοπεδική έκταση, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητάς του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ηλικιωμένων.

Ο κ. Κατσιμίγας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ξάνθης ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και με τροφίμους του, ενώ διαπίστωσαν ότι έχει διαμορφωθεί ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον. Μέριμνά τους, εφόσον οι πολίτες τους εμπιστευτούν τη διοίκηση της Περιφέρειας, θα είναι η συνεργασία με προνοιακά ιδρύματα, όπως ο Οίκος Ευγηρίας της Ξάνθης, και η αξιοποίηση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κάθε πρόσφορου μέσου για την ενίσχυση του έργου τους.