Το ψηφοδέλτιό του για την Ξάνθη παρουσίασε την Τετάρτη στην Ξάνθη ο Περιφερειάρης και εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, Χρήστος Μέτιος.  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόοπουλος και ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

Με ακόμα μεγαλύτερο παλμό και δυναμική πραγματοποιήθηκε η δεύτερη πολιτική εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Ξάνθη.

Σε μια κατάμεστη από πολίτες αίθουσα, ο επικεφαλής της παράταξης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, περιέγραψε τους βασικούς άξονες του Σχεδίου των 334 έργων και δράσεων της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, περιέγραψε τα σημαντικότερα από τα έργα που έχει δρομολογήσει η Διοίκησή του για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την επιλογή τους στις εκλογές έχοντας αξιολογήσει τα πρόσωπα, τις προτάσεις και το πρόγραμμα κάθε παράταξης.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τους παρακάτω 11 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Ξάνθης, τρεις γυναίκες και οκτώ άνδρες, για τους οποίους υπογράμμισε ότι είναι άνθρωποι γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία «οι οποίοι στρατεύονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δουλέψουμε μαζί και να πάμε την Ξάνθη μπροστά»:

 

 

  1. Κυριακή Αλατζά

Η Κυριακή Αλατζά είναι ψυχολόγος και εργάζεται στη δομή «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης.

Είναι Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εντεταλμένη σύμβουλος διεθνών σχέσεων της Α.Μ.Θ, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής της Α.Μ.Θ και εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη CPMR (Διάσκεψη των παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών).

Είναι Πρόεδρος του σωματείου «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για πρώτη φορά εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος στις εκλογές του 2014. Είναι εκλεγμένο τακτικό μέλος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η ΣΤΗΡΙΞΗ», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης (οικία Χατζιδάκι) και συμμετέχει ως μέλος σε πληθώρα άλλων επιτροπών.

  1. Ριτβάν Αχμετσίκ

Ο Ριτβάν Αχμετσίκ είναι δάσκαλος από το 1992 έως και σήμερα. Το διάστημα 2000-2002 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ. Το 2002 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μύκης. Το 2009 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

  1. Δημήτρης Γαλανόπουλος

Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος είναι δημοτικός υπάλληλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων και έχει διατελέσει Αντινομάρχης Ξάνθης επί θητείας Γεωργίου Παυλίδη τη διετία 2009-2010. Είναι εκλεγμένος πρόεδρος επί 3 συνεχόμενες θητείες του Συλλόγου Σαρακατσάνων Νομού Ξάνθης.

  1. Νικόλαος Ευφραιμίδης

Ο Νικόλαος Ευφραιμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σταυρούπολη Ξάνθης, όπου και δραστηριοποιείται ως Έμπορος – Επιχειρηματίας.

Είναι περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για την προώθηση των προϊόντων αγροδιατροφικού τομέα της Π.Α.Μ.Θ.

Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Α.Μ.Θ. και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρούπολης Ξάνθης. Επίσης, είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνώνα Ξάνθης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

  1. Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου

Ο Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου είναι μάχιμος δικηγόρος με μεγάλη προσφορά σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής. Είναι Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης από το 2015 και ένας από τους αρχηγούς της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Αθλητής ο ίδιος, έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.

  1. Παρασκευάς Κοτόπουλος

Ο Παρακευάς Κοτόπουλος είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις της ενέργειας του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα. Είναι μέλος του ΟΜΙΛΟΥ «FARMA KOTOPOULOS» και ιδρυτικό μέλος της ΙΚΕ-ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΒΑΤΟΥ».

 

  1. Κώστας Κουρτίδης

Ο Κώστας Κουρτίδης είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης από το 1990 και ασκεί μάχιμη ενεργή δικηγορία. Με μεταπτυχιακές σπουδές στις οικονομικές επιστήμες Πανεπιστημίου της Αμερικής έχει ειδίκευση στη στατιστική και τη λειτουργία των κρατικών οργανισμών. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε φοιτητικές οργανώσεις και σε συλλόγους της Ξάνθης.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

  1. Μουσταφά Μουσταφά Γκιοκσάλ

Ο Μουσταφά Μουσταφά είναι κτηνίατρος και από το 2017 διατηρεί ιδιωτικό κτηνιατρείο στο Εύλαλο του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.

Κατάγεται από την  Κεντητή Ξάνθης από αγροτική οικογένεια. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου κτηνιατρικής Καρδίτσας και εκπρόσωπος φοιτητών κτηνιατρικής στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  1. Αλέβ Σιαμπάν Ογλού

Η Αλέβ Σιαμπάν Ογλού εργάζεται ως δικηγόρος από το 2012 και είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια της ADR Group από το 2013.

Θεωρεί, ότι η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι απαραίτητη και επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα όνειρα της γενιάς της, ενώ δεσμεύεται πως θα αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο της.

Είναι παντρεμένη με τον Σερτζάν Πεχλιβάν και έχουν αποκτήσει ένα παιδί.

  1. Χουσεΐν Τσορμπατζήκ

Ο Χουσεΐν Τσορμπατζήκ γεννήθηκε στον Εχίνο και είναι επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι γνωστός στο χώρο της μειονότητας με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος στο Δήμο Μύκης. Στη θητεία του έγιναν πάρα πολλά έργα στο Δήμο και συνέβαλε στη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

  1. Αναστασία Ταουκτσόγλου

Η Αναστασία Τασουκτσόγλου είναι Μαθηματικός και Διδάκτωρ Διαφορικής Γεωμετρίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπηρετεί ως Μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και δίδασκε επί σειρά ετών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων. Διετέλεσε Διευθύντρια του Γυμνασίου Τοξοτών Ξάνθης και έχει πολυετή υπηρεσία στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και μέλος επιστημονικών ενώσεων.

Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.