Σειρά επισκέψεων του Κώστα Κατσιμίγα στην Ξάνθη

Διαδοχικές επισκέψεις στη ΔΟΥ Ξάνθης, στη Δημοτική Αγορά της πόλης, στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο) και στην Περιφερειακή Μονάδα του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, 16 Απριλίου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ξάνθης Γιώργο Καλιαμπάκα, Γιώργο Καρακασίδη, Βαλεντίνα Μπεζιάτ, Αλέβ Μποζατζή και Κώστα Παμπουκίδη.

Κατά την επίσκεψη στα γραφεία της ΔΟΥ, ο επικεφαλής και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Υπηρεσίας με τον Διευθυντή της, Χρήστο Κετύπη.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στο Παράρτημα ΑμεΑ Ξάνθης, που αποτελεί μια από τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, η οποία σήμερα προσφέρει κοινωνική αγωγή, εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση σε 46 άτομα με νοητική υστέρηση, ενώ λειτουργεί και ως οικοτροφείο για 12 άτομα που προέρχονται από απομακρυσμένα χωριά της Ξάνθης και γειτονικών περιοχών.

Ο κ. Κατσιμίγας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ξεναγήθηκαν στις αίθουσες και στα εργαστήρια του Παραρτήματος, γνώρισαν τους εκπαιδευόμενους και συνομίλησαν μαζί τους και με το προσωπικό, ενώ ενημερώθηκαν πληρέστατα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη δομή, από τη Διευθύντρια του Παραρτήματος, Μαρία Τέη, και από τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Γιώργο Χατζηθεοδώρου.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα στελέχωσης της δομής, όπου διαπιστώθηκε μια σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια, αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της πρόσβασης των εκπαιδευόμενων στην αγορά εργασίας, για την οποία δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές δυσχέρειες. Αναζητήθηκαν πεδία συνεργασιών και αντηλλάγησαν απόψεις για τις δυνατότητες συνδρομής της Περιφέρειας στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Παράρτημα, ενώ δέσμευση του επικεφαλής και των μελών της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν να σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών, των δράσεων και των εγκαταστάσεών του.

Στα γραφεία του ΙΓΜΕ πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση με τον Προϊστάμενο, Δημήτρης Εξιόγλου, και στελέχη της μονάδας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας, με βασικότερο την έλλειψη προσωπικού, όσο και ο καθοριστικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η πρόταση που έχει καταθέσει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Κατσιμίγας, για αποκατάσταση των αναχωμάτων του Έβρου, όχι με φερτά υλικά, αλλά με αργιλικό πυρήνα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία για όλα τα θέματα, με πρώτιστο την καταγραφή των αποθεμάτων αργίλου για τον ανωτέρω σκοπό.

Τέλος, ο επικεφαλής και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας περπάτησαν στη Δημοτική Αγορά, συνομίλησαν με τους εμπόρους των καταστημάτων, αλλά και με πολίτες, και άκουσαν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, τόσο για την εμπορική κίνηση και το οικονομικό περιβάλλον, όσο και για τοπικού χαρακτήρα υποθέσεις.

Νέα ονόματα

 

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, καλωσορίζει 6 νέα πρόσωπα στον συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους κάτωθι υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους:

Για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου:

  • Χρήστος Γιαραμάνης– Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σαμοθράκης. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Σαμοθράκης και πρώην Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, του Ορειβατικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθράκης.
  • Μαρία Καμπαρμούση – Τέλιου –Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αλεξανδρούπολη, απόφοιτη της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ., προπονήτρια κολύμβησης. Εκλέχτηκε για τρείς τετραετίες Δημοτική Σύμβουλος Φερών, ενώ διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Φερών. Ίδρυσε και ανέλαβε ως Πρόεδρος τη διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Δ.Ο.Ν.Α.) Φερών.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας:

  • Νίκος Δαρλαγιάννης – Νοσηλευτής στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κάτοχος πτυχίου Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας και της Παθολογικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας (Π.Γ.Ν.Αθηνών «Ευαγγελισμός»), καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο Θρόμβωση –Αιμορραγία και Ιατρική των μεταγγίσεων.
  • Νίκος Καλογερόπουλος – Βιοχημικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Kent στο Canterbury, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Βιοχημεία, στο Πανεπιστήμιο του Brunel στην Αγγλία. Από το 2004 εργάζεται στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Β. Μιχαηλίδου-Καλογεροπούλου στην Καβάλα.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Θάσου:

  • Παναγιώτης Μαντέχος – Δάσκαλος, απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης. Συνδικαλιστής στον εργασιακό του χώρο, με πολλές συμμετοχές σε συλλόγους και σε δράσεις πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της Θάσου.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:

  • Κοσμάς Παπαχρήστου – Ιατρός – Πνευμονολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής και Χειρουργικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τορίνο της Ιταλίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων στην Ιταλία. Εργάστηκε ως Ιατρός Πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» στην Αθήνα. Το 2002 ήρθε στην Κομοτηνή, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα ως Ιατρός – Πνευμονολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία 4 χρόνια διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στη Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού.

Διαβάστε αναλυτικά τα βιογραφικά και φωτογραφίες των νέων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στην ενότητα «ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ».