Η παρουσίαση του επόμενου φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” 2019 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ξάνθης από το Κεντρο Πολιτισμού και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης. 

Την παρουσίαση στους παρισταμένους έκαναν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τάσος Ρούμογλου, η καλλιτεχνική υπεύθυνη του φεστιβάλ Ηρώ Παυλοπούλου και η εκπρόσωπος των γονέων του Μουσικού Σχολείου, Λία Δαμιανάκη ενώ παρέστησαν εκπρόσωπος του Υφυπουργού Οικονμίας Στάθη Γιαννακίδη και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Ο άξονας της επόμενης διοργάνωσης είναι η μουσική στον κινηματογράφο με ιδιαίτερη έμφαση στις συνθέσεις του Μάνου. Θέμα της επόμενης συνάντησης των Μουσικών Σχολείων είναι  «Μουσικές του Κινηματογράφου».  Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η νέα αφίσα της διοργάνωσης που συνδέει τη μουσική με τον κινηματογράφο .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική παράσταση τριών κινηματογραφικών τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και συναυλία με τους Θάνο Σταυρίδη – Στέλλα Τέμπρελη – Χρύσα Μωραΐτη.