Χορήγηση αναισθησίας χωρίς βελόνα με το Comfort – in

Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι ο βασικός λόγος που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο είναι ο φόβος της βελόνας και της ένεσης.

Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν στον οδοντίατρο με συσσωρευμένα προβλήματα και παραδέχονται πως ο λόγος που άφησαν τα δόντια τους σε αυτή την κατάσταση είναι ότι η σκέψη και μόνο της ένεσης είναι ικανή για να αναβάλουν και για αυτόν το χρόνο την επίσκεψη στο οδοντιατρείο.

Ρωτώντας τους ασθενείς  τι ακριβώς φοβούνται μας απαντάνε για την τεράστια μεταλλική σύριγγα  με την μεγάλη βελόνα που έρχεται απειλητικά κατά πάνω τους σχεδόν πάντα νοιώθουν ότι τους πονάει.

Όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν χάρη στο νέο καινοτόμο σύστημα έγχυσης αναισθησίας χωρίς βελόνα Comfort – in ™, χωρίς βελόνα ,χωρίς πόνο. Το νέο σύστημα είναι ανώδυνο και επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση του χρόνου θεραπείας με την επακόλουθη μείωση του συνολικού κόστους.

Πολλοί ασθενείς πιστεύουν ότι η βελόνα που μπαίνει στον βλεννογόνο  είναι αυτή που τους προκαλεί πόνο κατά τη διάρκεια της ένεσης, ενώ στην πραγματικότητα πόνος προκαλείται από την χορήγηση του αναισθητικού, η οποία έχει μικρό ρυθμό ροής διείσδυσης μέσα στους ιστούς.

Η νέα μεταλλική συσκευή που στην άκρη της υπάρχει πλέον ένα πλαστικό ακροφύσιο  και όχι βελόνα ,περιέχει την απαραίτητη ποσότητα αναισθητικού που έχει επιλέξει ο οδοντίατρος αυτή διοχετεύεται αστραπιαία μέσω του βλεννογόνου στους ιστούς της γνάθου σε 1/3 του δευτερολέπτου ενώ επιπλέον η απορρόφηση του φαρμάκου είναι άμεση.

Με αυτόν τρόπο αναισθησίας δεν υπάρχει πόνος διότι οι ιστοί δεν τραυματίζονται και το αναισθητικό εισάγεται με πολύ γρήγορο και σταθερό ρυθμό με αποτέλεσμα ο ασθενής δεν καταλαβαίνει ότι κάνει αναισθησία.

Επιπλέον με αυτή τη μέθοδο παρατηρήθηκε ότι η περίοδος διασποράς του αναισθητικού είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με την παραδοσιακή έγχυση με την βελόνα, έτσι οι δόσεις του αναισθητικού που θα χρησιμοποιηθούν στον ασθενή θα είναι σημαντικά χαμηλότερες.

Έτσι με την νέα μέθοδο χωρίς βελόνα ο ασθενής χαλαρώνει, νιώθει ότι έχει εμπιστοσύνη στον οδοντίατρό του και επιπλέον δέχεται να ξαναπάει σε σύντομο χρονικό διάστημα για ξαναφτιάξει τα δόντια του ,που τόσο καιρό είχε παραμελήσει εξαιτίας του φόβου του !!

Με το Comfort-in™ το άγχος της βελόνας είναι πλέον μια ανάμνηση για τον ασθενή  !!