Mε κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε στην Ξάνθη την Πέμπτη η 99η επέτειος της απελευθέρωσης. 
Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Ξάνθης εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ παρέστησαν οι πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε θεία δοξολογία στον καθεδρικό ναό, δεξίωση στο Δημαρχείο Ξάνθης ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση μαθητών, λαογραφικών συλλόγων, προσκόπων οδηγών και τη στρατιωτική παρέλαση, όπου ξεχώρισε για άλλη μια χρονιά η διμοιρία επιδείξεων του Δ’ Σώματος Στρατού.

Στη δήλωσή της η Υφυπουργός Κ. Νοτοπούλου, που κατάγεται από την Ξάνθη, ανέφερε:

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ,μαζί με τους Ξανθιώτες για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την 99η επέτειο της απελευθέρωσης από το βουλγαρικό ζυγό. Όχι μόνο από τη θέση της Υφυπουργού της κυβέρνησης αλλά και ως άνθρωπος που κατάγομαι από αυτό τον τόπο.

Η Ξάνθη εδώ και έναν αιώνα έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά,βασισμένη στις δυνάμεις των ανθρώπων της. Ανέδειξε τις ομορφιές του τόπου,κατάφερε τον πλούτο των πολιτισμών να τον μετατρέψει σε δύναμη της.

Εμείς καλούμαστε σήμερα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών με το ίδιο σθένος. Ο αγώνας για την περιφρούρηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην περιοχή μας πρέπει να συνδυάζεται με την εμπέδωση της ειρήνης,της φιλίας,της ειλικρινούς συνεργασίας σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων. “