Την έμπρακτη στήριξη της εταιρίας SUNLIGHT μετά την απόφασή της να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών από το μεγάλο ατύχημα της Πρωτομαγιάς, καταβάλλοντας τους μισθούς και τις εισφορές των εργαζομένων στο εν λόγω τμήμα, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ. 

Με τη ρύθμιση που προώθησαν οι κυβερνητικοί παράγοντες της περιοχής και ο Υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει το επίδομα ανεργίας στην επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, από την 1η Μαΐου 2018, και ύστερα από την εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της επιχείρησης “ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ”, στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, 412 εργαζόμενοι που, ελλείψει αντικειμένου, δεν προσέρχονται στην εργασία τους, αντί απόλυσης και αντίστοιχης υπαγωγής τους στο επίδομα ανεργίας, θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις συμβάσεις και τον μισθό τους.

Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για πρώτη φορά, το επίδομα ανεργίας θα χορηγηθεί στην επιχείρηση, η οποία δεν θα προβεί σε καμία απόλυση και θα καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων καθ’ όλο το διάστημα για το οποίο παραμένουν μακριά από τα εργασιακά τους καθήκοντα, έως ότου αποκατασταθεί το τμήμα του εργοστασίου που καταστράφηκε.