Μια 15χρονη κοπέλα και ένας Βούλγαρος παραθεριστής οδήγησαν την Αστυνομία στην άμεση εξιχνίαση των διαρρήξεων στην πλαζ Μυρωδάτου και τη σύλληψη των δραστών μέσα σε ελάχιστες ώρες. 

Την περασμένη εβδομάδα μια κοπέλα που περίμενε το λεωφορείο στην πλαζ είδε τους δύο δράστες (42 και 31 ετών) να σπάζουν δύο οχήματα. Άμεσα τηλεφώνησε στην Τροχαία και κατήγγειλε το περιστατικό ενώ ένας παραθεριστής που του είχαν κινήσει την υποψία, είχε συγκρατήσει τον αριθμό της πινακίδας και το μοντέλο του ΙΧ τους.

Έτσι μόλις έφυγαν οι δύο δράστες, η αστυνομία συνδύασε τις δύο μαρτυρίες και μετά από λίγο εντόπισε το όχημά τους στο μόνιμο μπλόκο που υπάρχει πλέον στο Πόρτο Λάγος για τους θερινούς μήνες. Οι δύο Σερραίοι δράστες “πιάστηκαν” στη φάκα και τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στα θύματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η άμεση εξιχνίαση για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Πολίτες, επισκέπτες και η Αστυνομία βρήκαν πολύ γρήγορα τους δράστες, ένας εκ των οποίων σεσημασμένος. Μετά την ποινή που του επιβλήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης οδηγήθηκε άμεσα στη φυλακή.