Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι από χθες Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο Πρέσβης επί τιμή, Αλέξης Αλεξανδρής. Ο γνωστός πρώην διπλωμάτης έχει υπηρετήσει στη Θράκη για αρκετά χρόνια ως προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων.

Το νεοδιοριζόμενο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στην έδρα του κοινωφελούς σωματείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», βάσει της υπ’ αριθ. 440/2018 Αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία διορίστηκε νέα προσωρινή διοίκηση αποτελούμενη από είκοσι τακτικά μέλη.

Στις θέσεις του προέδρου, του γενικού γραμματέα και των δύο αντιπροέδρων αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία οι εξής:

  • Πρόεδρος: Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβης ε.τ.,
  • Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Σ. Ανδρικόπουλος, Δικηγόρος,
  • Αντιπρόεδροι κατά σειρά:
  • Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου,
  • Σεραφείμ Σεφεριάδης, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών και
  • Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη, Δικηγόρος -Εθελόντρια Σαμαρείτισσα Ε.Ε.Σ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε, πέραν των οριζομένων στην ανωτέρω απόφαση, να επαναφέρει την κανονικότητα στη λειτουργία του Οργανισμού και να αποκαταστήσει το κύρος του Ε.Ε.Σ. προς την ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, αναφερόμενος στις εξελίξεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα (όπου τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος), ως «ημέρα ηθικής και θεσμικής δικαίωσης για την παρέμβαση σωτηρίας του ΕΕΣ από το ελληνικό δημόσιο».