Σε διάψευση και καταγγελία σε βάρος δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος προχώρησε η διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που χαρακτηρίζει Ψευδές το δημοσίευμα σε βάρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την υποτιθέμενη νοσηλεία του 49χρονου παιδοκτόνου της Σμίνθης. Στην πραγματικότητα ο ο 49χρονος νοσηλευόταν σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική της ευρύτερης περιοχής, από όπου πήρε άδεια. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο Δ. Αδαμίδης

Το «Πρώτο Θέμα» 22/12/2017 δημοσίευσε για τον ψυχιατρικό ασθενή που σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε στην Ξάνθη: «Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη ότι νοσηλευόταν στην Ψυχιατρική Κλινική Αλεξανδρούπολης απ’ όπου βγήκε με τριήμερη άδεια». Η πληροφορία αυτή είναι ψευδής, διότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά σε ιδιωτική κλινική άλλου νομού της Βόρειας Ελλάδας, απ’ όπου και πήρε τριήμερη άδεια.

Εκείνο που είναι πραγματικά συγκλονιστικό είναι η ευκολία με την οποία το «Πρώτο Θέμα», στην προσπάθειά του να απαξιώσει και να συκοφαντήσει τα δημόσια νοσοκομεία δημοσιεύει ψευδείς πληροφορίες χωρίς να τις διασταυρώσει από τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, επιφυλασσόμενοι της άσκησης ενδίκων μέσων.