Μια σειρά από συλλήψεις αλλοδαπών στις εξόδους της χώρας, στην περιοχή της ΑΜΘ είχαμε τις περασμένες μέρες για διάφορους λόγους, όπως πλαστά έγγραφα, εντάλματα σύλληψης κλπ.  Πιο αναλυτικά:

Πήγε στους Κήπους με κλεμμένο πολυτελές ΙΧ από την Ιταλία

Συνελήφθη την παραμονή Χριστουγέννων στο Τελωνείο Κήπων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας.  Ο δράστης, οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των Γερμανικών αρχών, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τον έλεγχο  προέκυψε ότι:

  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Ιταλία
  • ο αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι παραποιημένος
  • η άδεια κυκλοφορίας, που κατείχε και επέδειξε ο δράστης είναι πλαστή

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το παραπάνω όχημα, η άδεια κυκλοφορίας, τα χρηματικά ποσά των 3.000 ευρώ και 102 δολαρίων Η.Π.Α. και 3 κινητά τηλέφωνα.

33χρονος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Στους Κήπους τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων συνελήφθη  33χρονος, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας, για διάρρηξη οικίας.

Επιχείρησαν να πετάξουν με πλαστά διαβατήρια

Συνελήφθησαν την παραμονή το μεσημέρι, στον Αεροδρόμιο της Χρυσούπολης ένας 49χρονος και μία 22χρονη, υπήκοοι Συρίας οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα με προορισμό το Ντίσελντορφ Γερμανίας ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς ένα παραποιημένο διαβατήριο και ένα παραποιημένο δελτίο ταυτότητας των αρχών της Βουλγαρίας.