Όσοι βρέθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο των ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, έδιναν συγχαρητήρια στην ομάδα Badminton της Ξάνθης.
Ο λόγος δεν ήταν τόσο η εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων, στα πλαίσια διεξαγωγής των περιφερειακών αγώνων εν όψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος Badminton.
Αυτοί που ήξεραν τα προβλήματα και την πορεία του αθλήματος στην Ξάνθη, είχαν να πουν ένα καλό λόγο και τόνιζαν την ανθεκτικότητα και την αντοχή στις σημαντικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει φέτος η ομάδας του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ.
Οι 22 Ξανθιώτες αθλητές που κατέβασε ο προπονητής  Χ. Ιορδάνου έφυγαν από την Κομοτηνή έχοντας στις τσάντες τους 17 μετάλλια, εκ των οποίων τα 4 χρυσά.
Το τέλος των αγώνων βρήκε την αποστολή πλήρως ικανοποιημένη δείχνοντας σε όλους ότι το Badminton έχει ριζώσει στην Ξάνθη. Η μεγάλη δυναμική ιδιαίτερα στα αναπτυξιακά τμήματα, αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα (ατομικά – ομαδικά), τα οποία ήταν τα εξής :
 
·         Κατηγορία Κ13
απλό Αγοριών :  3η θέση Τεκτονόπουλος Αλέξανδρος
Απλό Κοριτσιών : 3η Θέση Φάκα Μάρθα
Διπλό Κοριτσιών 1η Θέση Φάκα Μάρθα
 
·         Κατηγορία Κ17
Απλό Αγοριών : 1η θέση Δαμιανιδης Μιχάλης 2η Δαμιανίδης Βασίλης 3η Ταχτσίδης Ακης
Διπλό Αγοριών : 1η Θέση Δαμιανίδης Μιχάλης –Δαμιανίδης Βασίλης 2η Θέση Μεθυμάκης Γιάννης 3η Παπαδόπουλος Ορέστης – Αλεξιάδης Στυλιανός
Διπλό Κοριτσιών 2η Θέση Ιμαμίδου Μαρία – Αγγελική Γιαννούδη
Διπλό Μικτό : 1η Θέση Ταχτσίδης Άκης – Γρηγοριάδου Ιωάννα 3η Μεθυμάκης Γιάννης
 
·         Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών
Απλό Ανδρών :  3η Θεοδωρακέας Ευάγγελος
Απλό Γυναικών :  2η Θέση Σωτηρόγλου Μαρία 3η Θέση Μπόσκου Παναγιώτα
Διπλό Μικτό :  2η Θέση Τσάγκας Φώτιος – Μπόσκου Παναγιώτα 3η Κασάπης Ελευθέριος – Σωτηρόγλου Μαρία
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι φετινοί αγώνες αθλητών ΑΜΕΑ στο  Badminton για παιδιά με ιδιαιτερότητες και αναπτυξιακές διαταραχές. Ο ΑΡΙΩΝ Ξάνθης διαθέτει πολύ καλό υλικό και ξεχωριστό τμήμα ΑΜΕΑ.