Το μήνα Oκτώβριο, Κέντρο Πολιτισμού και Μουσικό Σχολείο παρουσίασαν το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» που γίνεται τον Απρίλιο του 2018. Ασυνήθιστο για την Ελλάδα και ίσως και το Δήμο, να υπάρχει τόσο έγκαιρος προγραμματισμός και προετοιμασία για ένα θεσμό. Και αυτό πρέπει να επισημανθεί στα θετικά, όπως και η προετοιμασία της εκδήλωσης.
Είναι ένας μεγάλος θεσμός, πια, το Φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων. Και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους τον εμπνεύστηκαν και τον δημιούργησαν όταν κανείς δεν πίστευει τι θα προκύψει αλλά και σε όσους συνεχίζουν να το στηρίζουν και να το προετοιμάζουν με επάρκεια και επιτυχία.
Η υπόθεση με το χρηματισμό πανεπιστημιακού γιατρού στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα. Καταρχάς ότι το ΠΓΝΕ με τον Δ. Αδαμίδη στη διοίκηση πρωτοστατεί στην αποκάλυψη τέτοιων σκανδάλων ενώ ενθαρρύνει τους ασθενείς να καταγγέλλουν καθώς βρίσκουν συνεργάσιμη τη διοίκηση
Όμως δεν φαίνεται να συνέβαινε το ίδιο στο παρελθόν Για τον ίδιο γιατρό υπήρχαν καταγγελίες και στο παρελθόν. Σε μια περίπτωση μάλιστα επώνυμη σε κανάλια. Όμως παρά τη δημοσιότητα και τις ενέργειες του Ιατρικού Συλλόγου η Διοίκηση του 2013 μάλλον αγνόησε τους πάντες, με αποτέλεσμα η κατάσταση να διαιωνιστεί. Κάπως έτσι η μία μετά τις άλλες υποθέσεις χρηματισμού έρχοντια στην επιφάνεια.
Το ΕΣΡ με αυστηρή σύστασή του προς τα ιδιωτικά κανάλια, περιγράφει με μεγάλες λεπτομέρειες την ποιοτική και ηθική παρακμή τους και ζητά ανάληψη δράσεων πριν ξεκινήσει κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι αφαίρεση άδειας. Στο πεδίο της περιγραφή, πράγματι για πρώτο φορά το ΕΣΡ τα λέει «εξω από τα δόνια». Για τις κυρώσεις θα πρέπει να περιμένουμε πριν επιβραβεύσουμε.
Εκτάκτως η στήλη, λόγω της απεργίας δημοσιεύεται την Τρίτη. Και επειδή πολλά λέγονται για την απεργία και ο ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο επικούρησης και περίθαλψης των δημοσιογράφων, αυτή δεν έχει ως αντικείμενο καμία προάσπιση προνομίων όπως μπορεί να φαντάζεται κάποιος.
Έχει ως αντικείμενο τη διάσωση ενός Ταμείου εύρωστου λόγω καλής διαχείρισης, το οποίο κατέρρευσε εξαιτίας του PSI που εξανέμισε τα αποθεματικά του και των διαχρονικών χαριστικών ρυθμίσεων των κυβερνήσεων υπέρ των ιδιοκτητών ΜΜΕ ώστε να αποφεύγουν τις δικές τους εισφορές. Αλλά και τα λίγα που παρακρατούσαν μέσω του αγγελιοσήμου, δεν τα απέδωσαν ΠΟΤΕ.
Άρα λοιπόν οι δημοσιογράφοι συνεισέφεραν σχεδόν 2 δις στη δεξαμενή του ΕΦΚΑ με το νόμο Κατρούγκαλου και έμειναν χωρίς Επικουρικό επειδή κάποιοι είχαν μάθει στους μιντιάρχες να μην πληρώνουν όπως οι υπόλοιποι επιχειρηματίες. Κανένα προνόμιο δεν προσπαθούν να διασώσουν και καμία προστατευτική πολιτική όπως κάποιες “ευγενείς” κατηγορίες που επαγγελματιών που νομοθετούν για τον εαυτό τους ενώ η πλειοψηφία, πια, βρίσκεται στην ανεργία.