Το θέμα της διάνοιξης του δρόμου στην περιοχή της “Θηλιάς” αναμένεται να απασχολήσει αρκετά το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης όπου έρχεται ως θέμα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης προβληματίζονται για την περίπτωση ασφαλτόστρωσης του δρόμου, που αποτελεί ένα φυσικό τοπίο και μονοπάτι πάνω από την Καλαμού, το οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες Ξανθιώτες είτε για βάδισμα είτε για προπόνηση στον ανώμαλο δρόμο. Χωρίς διάθεση αντιπολίτευσης αλλά διασφάλισης του τοπίου, όπως φαίνεται, αναμένεται να ζητήσουν διευκρινήσεις από τη δημοτική αρχή για το έργο που έρχεται προς έγκριση προκειμένου να ενταχθεί σε σχετικό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα φέρει κόντρες

Κατά τα άλλα, σοβαρή πολιτική κόντρα αναμένεται για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το πρακτικό της οποίας διανεμήθηκε, αποτυπώνεται μια μεγάλη μείωση της απορροφητικότητας του Δήμου τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται πλέον στο 15%. Μιλώντας στη συνεδρίαση, με βάση το πρακτικό, η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανά, απέδωσε την πολύ χαμηλή απορροφητικότητα σε σχέση με τους στόχους που είχε θέσει η δημοτική αρχη στον προγραμματισμό, στις εξής αιτίες:

“Οριακή στελέχωση των δύο τμημάτων μελετών – έργων, ταυτόχρονη απασχόληση του προσωπικού με άλλα αντικείμενα, συχνές μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες διευθύνσεις και  παρακολούθηση – ενημέρωση των αλλεπάλληλων αλλαγών του νομοθετικού πλαισίου οδηγούν στη σταδιακή κατ’ έτος απομειούμενη δυνατότητα υλοποίησης των Τεχνικών Προγραμμάτων”  όπως ανέφερε, κάτι που έχει πολλές αναγνώσεις.

Αναλυτικό το πρακτικό της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 και τα στοιχεία εκτέλεσης για το 2017.

θ4