Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του το μεσημέρι της Τρίτης, ο 21χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με μαχαίρι σε 22χρονο, το απόγευμα της Κυριακής σε οικοδομή της οδού Ομήρου, στην Ξάνθη. 

Ο νεαρός κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει αλλά να προκαλέσει σωματική βλάβη, ότι δεν ήταν νηφάλιος την ώρα του περιστατικού καθώς και ότι είχε προηγηθεί συμπλοκή με την οικογένεια του θύματος, με αφορμή ελιγμό που επιχείρησε με το αμάξι, στην πιλοτή της οικοδομής, σύμφωνα με την υπερασπιστική του γραμμή. Το θύμα είχε μπει ανάμεσα στο δράστη και τον 47χρονο θείο του, με τον οποίο είχε συμπλακεί νωρίτερα, με αποτέλεσμα να δεχτεί τη μαχαιριά.

Στο δικαστήρια βρέθηκαν λιγοστοί φίλοι και η οικογένεια του δράση σε αντίθεση με την προηγούμενη μέρα, όταν απειλήθηκαν επεισόδια από εξαγριωμένα μέλη της οικογένειας του θύματος, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο δράστης και η αδερφή του θύματος κατοικούν στην ίδια οικοδομή, με διαφορά δύο ορόφων.

Η εκπροσώπηση των οικογενειών

Την υπεράσπιση του 21χρονου έχει αναλάβει ο δικηγόρος Χρήστος Σαρόγλου ενώ από την πλευρά της οικογένειας δεν έγιναν δηλώσεις.

Την οικογένεια του θύματος εκπροσωπεί ο Στέργιος Γιαλάογλου, ο οποίος σε δήλωσή του για το περιστατικό ανέφερε: “Μας προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα διαχείρισης του θυμού και της οργής για ασήμαντη αφορμή. Επίσης ότι έχει καμφθεί ο φόβος για τις κυρώσεις που μπορεί να επιφέρει μια εγκληματική πράξη. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα παιδί 21 ετών παίρνει ένα μαχαίρι και επιτίθεται σε οικογένειες με παιδιά και γυναίκες με σκοπό να σκοτώσει. Αν δεν υπήρχε άμεση επέμβαση της αστυνομίας ίσως θρηνούσαμε θύματα. Ελπίζω να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα και οι κυρώσεις να αποτρέπουν τον κόσμο από ανάλογες ενέργειες.”