Έφυγε από τη ζωή ο παλιός αρχαιοφύλακας των Αβδήρων Βασίλης Καραπαναγιώτης σε ηλικία 88 ετών.  Σε σημείωμά της στο facebook, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ντίνα Καλλιντζή, αναφέρει:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης πενθεί τον εξαίρετο αρχαιοφύλακα των Αβδήρων Βασίλη Καραπαναγιώτη που μας άφησε σήμερα πλήρης ημερών.

Προέρχεται από την παλιά στόφα των αρχαιοφυλάκων που τα έδιναν όλα για την “Υπηρεσία”. Για χάρη της “Υπηρεσίας” αυτής πέρασε μεγάλες ταλαιπωρίες, καθώς τα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε φυλάκιο για χειμώνες και για καλοκαίρια και αρρώστησε από τους παγερούς βοριάδες που τον χτυπούσαν πάνω στο μηχανάκι του όταν έτρεχε για αυτοψίες και περιοδείες.

Μια από τις πιο σημαντικές δουλειές του είναι η καταγραφή των ταφικών τύμβων των Αβδήρων που έκανε το 1973. Η οποία αποτέλεσε βασικό εργαλείο μου σε πολλές περιπτώσεις.Στην εικόνα τον βλέπουμε να σχολιάζει εκνευρισμένος την παράνομη ισοπέδωση ταφικού τύμβου το 1976. 

Αντίο κυρ – Βασίλη, θα θυμάμαι πάντα πόσο με βοήθησες στα πρώτα βήματά μου στην “Υπηρεσία”. Και πόσο φιλόξενο ήταν το σπίτι σου με όλα τα καλά της κυρά-Μαρίας.