Η δράση της νεόκοπης δισκογραφικής εταιρίας Spider Μusic καταγγέλλεται από  παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας σε δημοσίευμα του tvxs.gr.  Ανάμεσα στις καταγγελίες βρίσκεται και ο χειρισμός από την εταιρία, της συναυλίας του Mεχμέτ Ερντέμ στην Ξάνθη αλλά και στην Κομοτηνή, όπου τελικά ακυρώθηκε, για τις οποίες κατηγορούν ότι έμειναν απλήρωτοι οι καλλιτέχνες αλλά και η εταιρία της ηχητικής κάλυψης. 

Πάντως, από το ρεπορτάζ του xanthi2.gr προκύπτει ότι όλοι οι Ξανθιώτες που ενεπλάκησαν ως προμηθευτές ή απασχολήθηκαν την ημέρα της συναυλίας στην πόλη, πληρώθηκαν κανονικά.

Καταγγελία του υπεύθυνου των ηχητικών

Ο Γιώργος  Κουτρούμπας από την πλευρά του, υπεύθυνος ηχητικών καλύψεων και διοργανωτής συναυλιών της NIK.Sound, αναφέρει σχετικά:

«Η εταιρεία μου επρόκειτο να στήσει τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες του Τούρκου Mehmet Erdem στην Κομοτηνή και την Ξάνθη που ήταν παραγωγής Spider Music. Τη Δευτέρα, 17/7, η συναυλία στην Κομοτηνή ακυρώθηκε λόγω βροχής και μετατέθηκε για την Πέμπτη 20/7. Την επόμενη, 18/7, η συναυλία στην Ξάνθη έγινε κανονικά.

Η κ. Ευανθία Μάγνη, που εμφανιζόταν ως παραγωγός των συναυλιών, δεν έδειξε συνέπεια σε καμία οικονομική υποχρέωση της. Κανένας από τους μουσικούς δεν είχε πληρωθεί, ενώ δεν είχαν καταβληθεί και τα προσυμφωνημένα ποσά διεξαγωγής των συναυλιών. Η μόνιμη ατάκα της ήταν: ”Τα ποσά έχουν κατατεθεί στην τράπεζα και σήμερα – αύριο θα εμφανιστούν”…

Φτάνουμε στην Πέμπτη και εκείνη εξαφανίζεται. Οι Τούρκοι μουσικοί έρχονται με το δικηγόρο τους. Σε λίγο κάνει την εμφάνιση του και κάποιος άλλος δικηγόρος – εκπρόσωπος της κ. Μάγνη, ο οποίος απλά μας λέει ”να τα βρούμε μεταξύ μας και να γίνει η συναυλία”, καταστάσεις δηλαδή τουλάχιστον ερασιτεχνικές.

Όπως ήταν φυσικό, αρνήθηκα να προχωρήσω στο παρά πέντε στη διεξαγωγή της συναυλίας. Στη συνέχεια, απ’ ότι τουλάχιστον ενημερώθηκα και το μεταφέρω με επιφύλαξη, της ασκήθηκε αγωγή από τον Mehmet Erdam, ενώ, όπως επίσης κυκλοφόρησε στην πόλη, ενημερώθηκε μέχρι και η τοπική αστυνομία, εφόσον έμειναν απλήρωτοι όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι:

Από τους εκδότες των αφισών και των εισιτηρίων μέχρι το ΔΗΠΕΘΕ που νοίκιασε το χώρο και τα ξενοδοχεία… Τα συμπεράσματα δικά σας. Σκεφτόμαστε να κινηθούμε νομικά εναντίον της».

Περισσότερα στο tvxs.gr