Περίπου 3.000 ευρώ σε καθέναν επιδίκασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών σε υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων που διεκδικούσαν αναδρομικά Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και άλλα επιδόματα που είχαν καταργηθεί με τα πρώτα μνημόνια.

Αντίστοιχη ομαδική αγωγή έχουν καταθέσει και εργαζόμενοι των Δήμων της Ξάνθης με την υποστήριξη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Δ. Γαλανόπουλος πρόκειται για σειρά αγωγών που κατατέθηκαν για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, διαφορετικές κατά Δήμο και κατά Νομικό Πρόσωπο Δήμου, όταν εργάζονται σε αυτά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Δημοτικών Υπαλλήλων οι υποθέσεις έχουν ήδη συζητηθεί το Μάρτιο και εντός των ημερών αναμένονται και οι αποφάσεις.

Τι επιδικάστηκε στην Αθήνα

Σύμφωνα με το σωματείο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, οι πρόσφατες αποφάσεις αφορούν σε δύο αγωγές που είχαν κατατεθεί από εργαζόμενους ΙΔΑΧ του δήμου Αθηναίων και είχαν συζητηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2017, ενώ επίσης έχουν δικαιωθεί εργαζόμενοι των Δήμων Φυλής, Λαμίας, Βόλβης και το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τους Δήμου Πετρούπολης και Κηφισιάς.

Επισημαίνει ότι μετά από την ψήφιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν άμεσα τα χρήματα στους εργαζόμενους καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να παραιτηθούν από τα ένδικα μέσα για την ανατροπή της απόφασης σε ανώτερο βαθμό.