Εκδήλωση για τα 2 χρόνια από την ανάληψη του διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Ξενοδοχείο Elisso με καλεσμένο τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν κυρίως στελέχη και φίλοι του κυβερνώντος κόμματος. Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από το Γραμματέα και τους τρεις βουλευτές του κόμματος αναφέρθηκε στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτό το εγχείρημα, την πορεία του κυβερνητικού έργου και ιεράρχησε μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν σε αυτά τα δύο χρόνια.

Αναφέρθηκε στα ζητήματα του Μνημονίου και της διεξόδου που μπορεί να υπάρχει για την άσκηση αριστερής πολιτικής καθώς και το επίκαιρο θέμα της διαπραγμάτευσης αλλά και της βιωσιμότητας του κυβερνητικού σχήματτς. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της κάμψης των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών.

Εκτίμησε ότι, παρά τις δυσκολίες και την επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση το κοινωνικό αποτύπωμα των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης θα βελτιώσει την εικόνα των πολιτών για την κυβέρνηση και ότι με το μείγμα της πολιτικής που σχεδιάζεται η χώρα θα βγει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, όπως αναφέρεται συχνά από τα κυβερνητικά στελέχη.

Μετά το τέλος της τοποθέτησής του ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης δέχθηκε ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.