Την αναβολή της δίκης σε βάρος του οικονομικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη ζήτησαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης όλοι οι εμπλεκόμενοι. 

Η υπόθεση που αφορά το ποινικό σκέλος των οφειλών του ΠΑΣΟΚ προς την τέως οργανωτική γραμματέα του κόμματος στην Ξάνθη (όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα), είχε προκύψει ότΑΝ επί Προεδρείας Ε. Βενιζέλου το κόμμα είχε αρνηθεί να εξοφλήσει τις οφειλές με αποτέλεσμα να τις παραπέμψεις στις Νομαρχιακές του Επιτροπής, κάτι που ήδη έχει καταπέσει σε αστικό επίπεδο.

Στο ενδιάμεσο όμως και καθώς οι πολιτικοί συσχετισμοί μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου, έχουν αλλάξει και υπάρχει σύγκλιση, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε το χρέος και επήλθε ένας καταρχήν συμβιβασμός προκειμένου να ακολουθηθεί κάποια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών, που ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

ΠΑΣΟΚ και Κίνημα στα δικαστήρια

Στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής και οι δύο πρώην Γραμματείς της Νομαρχιακής Αχιλλέας Τσαρτσάρας και Χρήστος Αμανατίδης, που είναι συγκατηγορούμενοι με το Ν. Σαλαγιάννη αλλά και πολιτικά στελέχη τόσο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και από το Κίνημα, όπως ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος πάντως δεν εκπροσωπεί την πολιτική αγωγή.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αναμένεται ότι οι δύο πλευρές θα έχουν ρυθμίσει τις μεταξύ τους διαφορές και θα πάψει η δίωξη. Η υπόθεση αφορά μόνο τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Ξάνθης και είναι άγνωστη η εξέλιξη που θα υπάρξει στην υπόλοιπη  χώρα, όπου ήδη υπάρχει καταδίκη για το ίδιο θέμα.