Η ιδέα που έγινε θεσμός

Το πρωτότυπο συνέδριο προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε φιλόδοξα και με πολλούς στόχους, τους οποίους και κατάφερε να πραγματώσει, την περασμένη χρονιά. Φέτος, η τράπουλα ανακατεύτηκε ξανά και οι κρυμμένοι άσσοι είναι περισσότεροι.

Για πρώτη φορά, τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι πραγματικά θέματα που απασχολούν το δήμο και τους συμπολίτες μας, με αποκορύφωμα αυτά της παιδικής επαιτείας και των αδέσποτων ζώων. Τα “working materials”, τα κειμενάκια πάνω στα οποία θα βασιστούν τα ψηφίσματα συντάχθηκαν από την Ομάδα των Ακαδημαϊκών Θεμάτων και θα δοθούν στην επιτροπή των Ακαδημαϊκών για περαιτέρω επεξεργασία. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από ανθρώπους των γραμμάτων με σπουδαίο έργο στην Ξάνθη.

Η οργανωτική επιτροπή που συντονίζει όλες τις διαδικασίες αποτελείται από τους: Ελισσαίο Ντούβελο (υπεύθυνος για την ηλεκτρονική διαχείριση), Μαρία Παπαδοπούλου (υπεύθυνη για θέματα logistics), Αλέξανδρο Αγαθαγγελίδη (υπεύθυνος για θέματα επικοινωνίας και ημοσίων σχέσεων) και Θοδωρή Χατζινικολάου (υπεύθυνος για την προετοιμασία των ακαδημαϊκών θεμάτων).

Οι χορηγοί μας, οι άνθρωποι που ουσιαστικά πραγματώνουν το φετινό συνέδριο, είναι το Κτελ Ξάνθης και ο σύλλογος των Robospecialists.

Το Ρολόι των Νέων θα λάβει χώρα στην Ξάνθη τις ημέρες 24-26 Μαρτίου, στον πολυχώρο τέχνης και σκέψης “Οικία Μάνου Χατζιδάκι”. Παράλληλα, οι δαδικασίες της ολομέλειας θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (μια ευγενική παραχώρηση του δήμου).

Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για όλους τους νέους -την απολιτίκ γενιά, όπως αποκαλείται- να συμμετέχουν και να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους πάνω σε θέματα που τους αφορούν άμεσα, να θέσουν και να αντιθέσουν.

Με το μότο μας για φέτος “Δώσε χρώμα στην πόλη, Πες τη γνώμη σου”, καλούμε όλους τους νέους να στείλουν τις αιτήσεις τους έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: xanthiconf.wordpress.com

Μισαηλίδου Ευρώπη,

γενική συντονίστρια του συνεδρίου “Το Ρολόι των Νέων”