Με επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο αποπεμφθείς τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ υποστηρίζει ότι η παύση του από τα καθήκοντα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρέπει να διακοπεί, παραθέτοντας προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης ενώ σημειώνει ότι εκκρεμεί αίτηση αναστολής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Xanthi2.gr, η αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών έχει προχωρήσει παραπέρα και ήδη υπάρχει γνωμοδότηση του αρμόδιου νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που κρίνει ότι η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που παύει τον Δαμάδογλου από τα καθήκοντά του εφαρμόζεται, εφόσον εκκρεμεί αίτησή του στο ΣτΕ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα  πληροφορίες, το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευματών σε γνωμοδότησή του αναφέρει ότι αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει επιληφθεί μετά την αίτηση αναστολής κατά της παύσης του Τοποτηρητή του Διδυμοτείχου, παύει οποιοδήποτε έννομο συμφέρον παράγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Άρα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση η παύση του συνεχίζει να ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης από το ΣτΕ.

Ανακοίνωση του τέως Τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου.

Ο Σερίφ Δαμάδογλου προχώρησε σε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, όπου πάντως παραλείπεται το σκέλος που αφορά στη γνωμοδότηση του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα αναφέρονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την υπόθεση παύσης μου από τα καθήκοντά μου ως Τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου, επιθυμώ να γνωστοποιηθούν τα κάτωθι:

Είναι ευρέως γνωστό ότι στη θέση του Τοποτηρητή διορίστηκα το έτος 1986 και έκτοτε ασκούσα τα καθήκοντά μου με πλήρη συνέπεια, επιμέλεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία. Την 22/12/2016 μου επιδόθηκε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, με την οποία μου γνωστοποιήθηκε η παύση μου από τα καθήκοντά μου. Κατόπιν, άσκησα αίτηση ακύρωσης και αναστολής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατά της πράξης παύσης μου. Επί των αιτήσεών μου, εκδόθηκε από τον Πρόεδρο του Β’ Ακυρωτικού Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης προσωρινή διαταγή, με την οποία διατάχθηκε η αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης μέχρι να επιληφθεί της αίτησης αναστολής το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο παρέπεμψε την υπόθεση. Στη συνέχεια, η Διοίκηση κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέπεμψε την αίτηση ακύρωσης ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκκρεμεί προς εκδίκαση. Επίσης εκκρεμεί προς εκδίκαση η αίτηση αναστολής ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μέχρι και σήμερα, η Διοίκηση αρνείται να συμμορφωθεί με την Προσωρινή Διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να προβώ την 09/02/2017 σε επίδοση εξώδικης δήλωσης-γνωστοποίησης προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης γνωστοποιώντας του εκ νέου το περιεχόμενο της Προσωρινής Διαταγής του Προέδρου του Β’ Ακυρωτικού Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, καλώντας τον να προβεί στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες για την επάνοδό μου στα καθήκοντα του Τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου.