Ο Α. Λουκμακιάς βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ που, μέσω του Παρα-ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αποδίδει κομματικά κίνητρα στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων. “Συσκέψεις επί των συσκέψεων συγκαλεί ο κτηνοτρόφος, τομεάρχης της ΝΟΔΕ Ξάνθης για να «πείσει» τους κτηνοτρόφους και αγρότες να κλείσουν τους δρόμους.  Όταν ο ίδιος πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε τον υπουργό ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα, με εκπροσώπους για να υποβάλλουν τα αιτήματα τους και δήλωσε ικανοποιημένος. Τσιράκια της αντιπολίτευσης δε θα γίνουν οι αγρότες.”

Ενώ οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος αναφέρονται και σε προσπάθεια δημιουργίας νέων συλλόγων-σφραγίδων για κτηνοτρόφους στην ορεινή περιοχή, υποστηρίζοντας ότι ο αγροτικός κόσμος δεν ακολουθεί τις προτάσεις για κινητοποιήσεις στην περιοχή. Προφανώς αυτό το μέτωπο θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Πάντως, τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο, οι αγρότες έχουν διαφορετικές απόψεις από τους κτηνοτρόφους. Η συνέχεια στους δρόμους.

Από την άλλη, όλες αυτές οι αλλαγές θα κριθούν όταν θα δουν τα σημειώματα του ΕΦΚΑ τόσο οι αγρότες όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (και μπορούν ήδη να το διαπιστώσουν). Αν ισχύουν όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση τα χαμηλά εισοδήματα θα δουν μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές ειδικά για τους αγρότες που τους υπολογίζουν σε 90% αλλά και στους ελεύθερους επαγγλματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Η αντιπολίτευση έχει αντίθετη άποψη αλλά ως γνωστό, ό,τι και αν λένε στα ΜΜΕ ή τα κόμματα, ο Έλληνας θα κρίνει τα μέτρα, όταν φτάσει στο …ταμείο.

Στη συνεδρίαση της Οργανωτικής των ΘΛΕ την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε το θέμα του Ωραιοκάστρου και της συμμετοχής καρναβαλιστών από την Ξάνθη. Για πρώτη φορά εκφράστηκε ενόχληση από συλλόγους. Τόσο γιατί αυτές οι ανταλλαγές φαντάζουν πολύ ανισοβαρείς με ένα παγκοσμίως άγνωστο θεσμό , όσο όμως και λόγω όσων έχουν προηγηθεί με το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και το ρατσιστικό του παραλήρημα. Από Σύλλογο ακούστηκε η άποψη, ότι όσο ο συγκεκριμένος είναι Δήμαρχος δεν θέλουν να έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή.

Κατά τα άλλα στην Οργανωτική Επιτροπή δεν υπήρξε κάτι συνταρακτικό. Ως προς τα οικονομικά των συλλόγων και τη σχέση με την Εφορία και τα παραστατικά που αφορούν στις στολές, ήδη από πέρυσι υπάρχει μια φόρμουλα που ακολουθούν οι Σύλλογοι. Πρόκειται για νομότυπη  διαδικασία που ακολουθείται από τους Συλλόγους, που εκδίδουν αποδείξεις συνδρομών και αποφεύγουν αδιέξοδα αντίστοιχα με αυτά των Γιορτών Παλιάς Πόλης.