Μετά τον Περιφερειάρχη και αρκετοί Κομοτηναίοι πολιτικοί και παράγοντες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απίθανη δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου.

Ο Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής Ροδόπης, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του:

«Ήμαρτον Θεέ μου, ήμαρτον.  Ο Κύριος Βασιλακόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , είπε ακατονόμαστα, ακατανόητα, επικίνδυνα πράγματα για τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ που προτάθηκε να γίνει στη Ξάνθη. Αν τα είπε υπό την επήρεια της προχωρημένης ηλικίας του, της συνοδού μωρείας, έχει ο Πανάγαθος, ας προβλέψει τα μελλούμενα, η ιατρική, η πολιτεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες ας λάβουν τα μέτρα τους. Ειδάλλως, αν είναι να παραμείνει στο πόστο του, παράκληση, Υφ. Αθλητισμού , Υπ.Προστασίας του πολίτη, Υπ.Δικαιοσύνης ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να μας χαρίσει λογική και σύνεση» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης, με ανάρτησή του ανέφερε: Ο πρόεδρος Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι η Θράκη είναι επικίνδυνος χώρος για τον τελικό λόγω της μειονότητας!!! Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει κάποιος στα στερνά..

Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σε ανάρτησή του αναφέρει:

Είτε ο κ.Βασιλακόπουλος πιστεύει τις μισαλλόδοξες ανοησίες του…είτε τις επικαλείται προσχηματικά για να μην διεξαχθεί ο τελικός στη Θρακη,ένα ειναι βέβαιο.Προκειται για επικίνδυνη άγνοια της ειρηνικής συμβίωσης στην περιοχή,αδικαιολόγητη για κορυφαίο παράγοντα του αθλητισμού.
Ευτυχώς δεν τραυματίζουν τον ήδη λαβωμένο αθλητισμό.Ουτε πληγώνουν εμάς τους ήδη πληρωμένους Θρακιώτες.Απλως αυτό εξευτελίζονται οι ίδιοι!