Με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις εναντίον του Καθηγητή Γ. Παύλου και με τίτλο “Έξω οι φασίστες απ’ τις σχολές” η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης τοποθετείται με δική της ανακοίνωσης για το ζήτημα του έχει προκύψεις μετά την εισαγγελική έρευνα που προκάλεσε αναφορά του καθηγητή.

Η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει το γεγονός ότι στο ζήτημα έχει εμπλακεί η Χ.Α. με ερώτηση που κατέθεσε το νεοναζιστικό κόμμα για τα γεγονότα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και υποστηρίζει ότι τα δύο γεγονότα συνδέονται και ότι οι ενέργειες του Καθηγητή έχουν την πολιτική κάλυψη της Χ.Α.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Κάτω τα χέρια απ’ τους 9 αντιφασίστες φοιτητές. 9 αντιφασίστες φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης διώκονται με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο φασίστας καθηγητής Γιώργος Παύλος. Αυτή η θρασύτατη απόπειρα ποινικοποίησης του αντιφασιστικού και συνδικαλιστικού αγώνα μέσα στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου έχει μάλιστα την ανοιχτή πολιτική κάλυψη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Πατώντας πάνω σε κείμενο υποστήριξης στο Γ. Παύλο που υπογράφει μεταξύ άλλων και η δικηγόρος του Ρουπακιά (και της Σκορδέλη) Χριστίνα Τσαμπάζη, ο βουλευτής Ν. Κιλκίς της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Χατζησάββας κατέθεσε στις 26/5/2016 ερώτηση στη Βουλή, όπου στοχοποιεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στο ΔΠΘ, ΕΠΑΑ-λκ και τις άλλες αριστερές φοιτητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο φοιτητικό κίνημα.

Αυτές οι διώξεις είναι κομμάτι της χρυσαυγίτικης βιομηχανίας μηνύσεων, όπως οι πρόσφατες δίκες του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου (που αθωώθηκε πανηγυρικά) και του εκπαιδευτικού στην Π.Ε. και δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στα Χανιά Σεραφείμ Ρίζου.

Σε μια περίοδο που, με την εξοργιστική ανοχή της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών, τα τάγματα εφόδου, με πρώτο το Λαγό, ξαναβγαίνουν και τραμπουκίζουν στα σχολεία, στο Πέραμα, στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, στην ΕΣΗΑ, σε εκδηλώσεις για τα δικαιώματα της μειονότητας, και αλλού. Σε μια περίοδο που οι θλιβερές συνέπειες της συμφωνίας σιωπηρής εξόντωσης των κατατρεγμένων του πολέμου και της φτώχειας κραυγάζουν με τους θανάτους των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λέσβο και τη Σάμο. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ξεπλένει τους Κασιδιάρηδες στα Καστελόριζα, που τους καλούν να “εκδημοκρατιστούν” οι Παρασκευόπουλοι, που παίρνουν αέρα μαζί με τους ομογάλακτους τους σε όλη την Ευρώπη με την εκλογή του Τραμπ.

Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους νοσταλγούς του Άουσβιτς να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το απέδειξαν οι εκατομμύρια αντιφασίστες και αντιφασίστριες που ξεσηκώνονται στις ΗΠΑ και σ’ όλο τον κόσμο ενάντια στο ρατσιστή και σεξιστή “πλανητάρχη”. Η 18 Μάρτη είναι σταθμός σ’ αυτή την προσπάθεια και η ΚΕΕΡΦΑ, και οι σύντροφοί μας παντού, θα ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φουντώσει το κίνημα απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Ποτέ ξανά!

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να περάσουν ψηφίσματα στήριξης των 9 διωκόμενων φοιτητών που να ζητάνε την αποπομπή του φασίστα καθηγητή Γ. Παύλου από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το άσυλο δεν είναι για τους φασίστες!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί ο φοιτητικός σύλλογος την Πέμπτη 2/2 στις 10πμ έξω απ’ τα δικαστήρια και στην αντιφασιστική συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία.

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή”