Παρουσία του Αν. Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του Αρχηγού της 1ης Στρατιάς Δημήτριου Ζερβάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, ,στο Στρατόπεδο Αποστολίδη, η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον απερχόμενο Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη να παραδίδει στο νέο Διοικητή, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά. 
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, οι βουλευτές των Νομών Ξάνθης και Έβρου, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες της Ξάνθης, Δημοτικοί Άρχοντες, ο Πρύτανης του ΔΠΘ, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι αρχών και συλλόγων καθώς επίσης αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό του Δ’ Σώματος Στρατού.

Στη διάρκεια της τελετής, ο απερχόμενος Διοικητής ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, στην οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους συνεργάτες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διάδοχό του, κατέθεσε στεφάνι και έγινε η υποστολή της σημαίας σχηματισμού του απερχόμενου διοικητή, η οποία και του παραδόθηκε. Στη συνέχεια ο παραλαμβάνων Γ. Καμπάς ανέγνωσε την δική του ημερήσια διαταγή, ευχαριστώντας τον απερχόμενο Διοικητή και υποσχόμενος να εκπληρώσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του.  Ο Αν. Υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητή του σχηματισμού.

Στην τελετή τιμές απέδωσε άγημα και η Φιλαρμονική του Δ’ Σώματος και παραβρέθηκε αρκετός κόσμος.