Με ένα μήνυμα προς τη γείτονα και το τεταμένο κλίμα που υπάρχει μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ξάνθη ο Αν. Υουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. 

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο Elisso, ο Αν. Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Η Ελλάδα είναι χώρα με υψηλό αίσθημα δικαίου και σεβασμό τους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα  δικαιώματα σημειώνοντας:

“Ας καλμάρουν όσοι εκνευρίζονται με την απόφαση” είπε αναφορά με τους 8 αξιωματικούς και με αποδέκτη τη γείτονα και συνέχισε, σχολιάζοντας τα γεγονότα στα Ίμια, λίγες μέρες πριν την επέτειο του 1996: “Διαλαλούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αντιμετωπίζουμε τις απειλές και τις προκλήσεις με ηρεμία και αποφασιστικότητα.  Ο Ελληνικός λαός πάνω απ’ όλα βάζει την εθνική κυριαρχία. Τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά είναι αδιαπραγμάτευτα.” σημείωσε.

“Η Εθνική ανεξαρτησία δεν δόθηκε χαριστικά αλλά κακακτήθηκε με αγώνες του ελληνικού λαού και οι διεθνείς συνθήκες απλώς επικύρωσαν αυτές τις κατακτήσεις. Όσοι της αμφισβητούν δείχνουν αδυναμία και όχι ισχύ” είπε και κατέληξε, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τον σεβασμό της χώρας στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκό χαρτί για προληπτικά μέτρα

Στην ομιλία του εξάλλου ο Αν. Υπουργός Άμυνα αναφέρθηκε και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τόνισε ότι “η Κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και λέει όχι στην προληπτική νομοθέτηση νέων μέτρων 4,5 δις ευρώ που ζητούν οι δανειστές.

Όπως σημείωσε η στάση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δικαιωθεί και παρότι υπάρχει πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη, αυτή θα οδηγήσει σε αλλαγή των πολιτικών και πρόσθεσε ότι η χώρα θα βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια.  Εξάλλου, αναφερόμενος  γενικότερα στην πολιτική κατάσταση έκανε μια αναφορά στο κυβερνητικό των δύο ετών, κατηγόρησε το παλιό πολιτικό προσωπικό και υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνηση και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και του πελατειακού μοντέλου που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια.

Στην εκδήλωση που παρέστησαν οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ, Σ. Γιαννακίδης, Γ. Στογιαννίδης, τον Δ. Βίτσας προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γ. Χατζηθεοδώρου, που έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό  των δύο χρόνων διακυβέρνησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην κρίσιμη πολιτική συγκυρία.

Η παρουσία Αν. Υπουργού Άμυνας στην Ξάνθη συνεχίζεται με επίσκεψη στην εταιρία e-value, ενώ θα παραστεί στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Δ΄ Σώματος Στρατού και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Τη Θράκη επισκέπτεται παράλληλα τη Δευτέρα και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που θα βρεθεί στο Νοσοκομείο της πόλης.