Με το Προσκοπικό Μετάλλιο «Εξαίρετων Πράξεων» το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης για τα 70 χρόνια προσφοράς του, από την επανίδρυση του, το 1946, τιμήθηκε  το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης στην τελετή της κοπής πίτας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων ΑΜΘ στην Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου.

Στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Elisso, o Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρήστος Λυγερός τοποθέτησε, σε κλίμα συγκίνησης, το μετάλλιο στη σημαία του 1ου Συστήματος που κρατούσε ο Αρχηγός του Δημήτρης Ανθόπουλος. Το πρώτο σύστημα ιδρύθηκε το 1920 και επανιδρύθηκε το 1946 ενώ βίντεο με φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις του 1ου συστήματος προσκόπων προβλήθηκαν στην εκδήλωση.

Στην τελετή παρασημοφορήθηκαν για την πολυετή προσφορά και υπηρεσία τους οι βαθμοφόροι Μπάμπης Νασόπουλος από την Ξάνθη και Σίσυ Καβούκη από την Καβάλα. Ο Περιφερειακός Έφορος Σωτήρης Στόικος και τα στελέχη της Εφορείας έκοψαν την πίτα τους και αναφέρθηκαν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του προσκοπικού κινήματος της περιοχής.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Elisso παρέστησαν παλιοί και νέοι Πρόσκοποι από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

 


Φωτογραφίες από τον Τρ. Χριστοφα: